Caută
Close this search box.

Protest masiv în Insulele Canare. Localnicii spun că au ajuns să trăiască în sărăcie din cauza industriei generate de turism, iar costul vieții a ajuns la un nivel insuportabil. Profiturile nu se reflectă în creșterea calității vieții

Mii de spanioli au ieșit în stradă pentru a protesta față de turismul masiv din insule, dar și din marile orașe. Localnicii spun că au ajuns să trăiască în sărăcie din cauza industriei generate de turism. Costul vieții a ajuns la un nivel insuportabil, iar chiriile sunt inaccesibile pentru majoritatea populației.

Mii de oameni au ieșit în stradă, sufocați de turismul excesiv. În Canare, la o populație de 2 milioane de locuitori, anual se adaugă în jur de 14 milioane de turiști. Aceștia nu doar consumă resursele, ci fac ca viața pe insule să fie extrem de scumpă.

ROSARIO CORREA- membru al platformei Salvaţi Chira-Soria: Vrem să se schimbe modelul creșterii nelimitate a turismului. Nu suntem împotriva turismului, suntem împotriva unui model care a ajuns
să ne deterioreze pământurile, oamenii, profiturile din turism nu se reflectă în creșterea calității vieții.

Mai multe asociații cer guvernului să schimbe modelul de a face turism în Spania. În marile orașe locuințele centrale în special sunt destinate exclusiv regimului hotelier, în timp ce localnicii sunt nevoiți să plece la periferie sau la câțiva kilometri în zone mai accesibile.

VICTOR MARTIN membru al platformei Canare se sufocă: Insulele Canare spun că ajunge. Există o limită. Resursele noastre și populația noastră nu mai pot suporta mai mult. Mediul înconjurător continuă să se deterioreze și viața rezidenților noștri, la fel. Așadar, spunem că ajunge, Insulele Canare se termină și trebuie să ne schimbăm. Trebuie să trecem la un alt model.​

În Canare veniturile generate de turism reprezintă mare parte din bugetul anual, însă o treime din populație trăiește la limita sărăciei. Proteste au fost și în Madrid și Barcelona.

RELATARE DE LA OANA DOBRESCU

The post Protest masiv în Insulele Canare. Localnicii spun că au ajuns să trăiască în sărăcie din cauza industriei generate de turism, iar costul vieții a ajuns la un nivel insuportabil. Profiturile nu se reflectă în creșterea calității vieții appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri