Caută
Close this search box.

PSD și PNL merg cu candidați separați la Primăria Capitalei: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

Uite coaliția, nu e coaliția. PSD și PNL nu mai merg pe mâna medicului Cîrstoiu la Primăria Capitalei, ci liderii celor două partide au decis să-i arunce în cursă pe Gabriela Firea și Sebastian Burduja, potrivit unor surse politice. Argumentul este acela de a încercă să maximizeze electoratele celor două partide.

Decizia de a merge cu doi candidați diferiți, pentru fiecare formațiune în parte, a fost luată după o şedinţă a coaliţiei de guvernare care a durat mai bine de 13 ore şi al cărei subiect a fost analiză privind candidatură doctorului Cătălin Cîrstoiu la funcţia de edil al Bucureștiului.

Reuniunea celor două partide a fost convocată în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu, care din postura de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a acordat consultaţii la o clinică privată.

Aceleași surse au mai spus că lui Cîrstoiu i s-ar fi cerut să se retragă din cursa electorală, însă acesta a spus că decizia aparţine coaliţiei.

Bucurestiul este cel mai mare bazin electoral al țării. Primarul General este al doilea că număr de voturi, după președintele României.

Cătălin Cîrstoiu a părăsit sediul Guvernului, după 5 ore de discuții cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Liderii coaliției au purtat, ore întregi, ședințe maraton ca să rezolve problema candidatului la Primăria Capitalei. Îl mai susțin sau nu pe Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală – aceasta este întrebarea. În ultimele zile au circulat tot soiul de scenarii, iar Cîrstoiu a recunoscut că se simte lăsat singur. Și a declarat că mandatul său rămâne pe masa coaliției. Dar retragerea acestui candidat comun, chiar dacă nu era înscris oficial în cursă, ar inseamna să se ia de la capăt o procedură pentru care nu mai este timp. Cîrstoiu a fost la discuții, la Guvern, cu Marcel Ciolacu și cu Nicolae Ciucă.

The post PSD și PNL merg cu candidați separați la Primăria Capitalei: Gabriela Firea și Sebastian Burduja appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri