Caută
Close this search box.

Raportul Metrorex scoate la iveală mai multe nereguli din seara în care două trenuri s-au ciocnit la staţia Timpuri Noi

Mecanicul trenului care a produs accidentul de la metrou la finalul lunii februarie a înțeles eronat comanda de depăşire a semnalului. Concluzia apare în raportul Metrorex, care scoate la iveală mai multe nereguli din seara în care două trenuri s-au ciocnit la staţia Timpuri Noi.

În urma verificărilor, mecanicul trenului care a produs accidentul, doi impegaţi de mişcare, şeful de tură şi operatorul de mişcare vor fi cercetaţi disciplinar.

Din convorbirile înregistrate purtate prin stația de radiocomunicații rezultă că mecanicul trenului aflat pe contrasens din cauza unei defecțiuni la un alt tren oprit în apropiere de stația Dristor nu a înțeles ce i s-a transmis.

„Mecanicul trenului 04 a înţeles în mod eronat că a primit comandă de depăşire a semnalului pe oprire, deşi comandă era adresată trenului 42.
a) Şeful de tură nu comunică semnalul cu indicaţia pe oprire ce trebuie depăşit şi nu solicită colaţionarea dispoziţiei verbale prin instalaţia de radiocomunicaţii.
b) Mecanicul trenului 04 nu colaţionează dispoziţia verbală pe care consideră că îi este adresată şi nu solicită şefului de tură repetarea dispoziţiei cu precizarea semnalului pe oprire ce trebuie depăşit.”

În raport sunt evidențiate și alte deficiente. Mecanicul nu a verificat informațiile primite. Iar impiegatul de mișcare de la Piața Unirii care nu ar fi fost atent la ce i s-a transmis.

„Dispoziţia dată de operatorul de mişcare către IDM Piața Unirii 1 nu este fluentă şi clară fiind dată cu întreruperi şi suprapuneri în convorbirea telefonică, iar IDM Piața Unirii nu a înţeles ceea ce trebuie să execute, acesta nefiind nici atent să asculte toată dispoziţia operatorului de mişcare.”

În urma verificărilor, mecanicul trenului care a produs accidentul, doi impiegați de mișcare, șeful de tură și operatorul de mișcare vor fi cercetați disciplinar.

În data de 27 februarie, două trenuri s-au ciocnit între stațiile Mihai Bravu și Timpuri Noi. Trenurile nu aveau viteză și nimeni nu a fost rănit. Traficul cu metroul a fost afectat zeci de minute.

The post Raportul Metrorex scoate la iveală mai multe nereguli din seara în care două trenuri s-au ciocnit la staţia Timpuri Noi appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri