Caută
Close this search box.

Reacții după atacul israelian asupra Consulatul iranian din capitala Siriei, Damasc. Regimul de la Teheran amenință că riposta va fi dură

Șapte membri ai unei Organizații umanitare, printre care se numără și cetățeni străini, au fost uciși în Fâșia Gaza, în urma unui bombardament. Acțiunea la care participau voluntarii era coordonată cu Forțele armate israeliene, care verifică acum ce s-a întâmplat.

Șapte voluntari uciși

Organizația care a participat și la acțiunile umanitare din Ucraina, a confirmat că toate cele șapte victime sunt voluntari ai săi și a anunțat că suspend operațiunile în zonă. Printre victime sunt cetăţeni din Australia, Polonia, Marea Britanie și o persoană cu dublă cetățenie americano-canadiană.

Convoiul în care se aflau a fost lovit când pleca de la un depozit unde adusese 100 de tone de alimente. Incidentul creşte tensiunea într-o zonă şi aşa aflată în fierbere, după ce ieri, israelienii au bombardat Consulatul iranian din capitala Siriei, Damasc, şi au ucis un important comandant din Gărzile Revoluţionare Iraniene.

Citește și: World Central Kitchen îşi suspendă activităţile după moartea a şapte angajaţi într-o lovitură israeliană

Reacții după atacul israelian asupra Consulatul iranian din capitala Siriei, Damasc

Mii de iranieni au strigat ”Moarte Israelului!” la amplul protest care a avut loc la Teheran. Iranienii vor să răzbune moartea comandantului Mohammad Reza Zahedi, personaj de prim rang din temuta unitate paramilitară de elita Quds, din cadrul Gărzilor Revoluționare.

”Ambasada e considerată teritoriul ţării respective. Categoric, trebuie să răspundem cu fermitate.

Israelienii nu comentează informațiile privind atacul asupra consulatului iranian din Damasc. Bombardamentul a distrus clădirea aproape în întregime. Au fost lichidați, în total, șapte ofițeri din Gărzile Revoluționare iraniene.

Regimul de la Teheran amenință că riposta va fi dură. De asemenea, gruparea șiită pro iranian Hezbollah, din Liban, a anunțat că ”dușmanul va plăti scump”.

The post Reacții după atacul israelian asupra Consulatul iranian din capitala Siriei, Damasc. Regimul de la Teheran amenință că riposta va fi dură appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri