Caută
Close this search box.

Rusia amenință din nou cu războiul nuclear. Lavrov: Occidentalii se balansează periculos

Rusia amenință din nou cu războiul nuclear. Lavrov: Occidentalii se balansează periculos

Rusia ameninţă din nou Occidentul cu un război total. Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a spus că sprijinul occidental pentru Ucraina duce Statele Unite şi pe aliaţii săi în pragul unei confruntări militare directe cu Federaţia Rusă. Mai mult, Lavrov n-a exclus folosirea armelor nucleare.

Lavrov a afirmat că SUA şi NATO sunt obsedate de ideea de a-i cauza Rusiei o ”înfrângere strategică” şi că există riscul ca o asemenea confruntare să conducă la un nivel de pericol nuclear sporit, conform TVRInfo.

Occidentalii se balansează periculos pe marginea unei ciocniri militare directe între puterile nucleare, ceea ce este plină de consecinţe catastrofale”, a adăugat ministrul rus de Externe.

O îngrijorare specială provoacă faptul că există ‘troica’ statelor nucleare occidentale care sunt printre susţinătorii esenţiali ai regimului criminal de la Kiev, principalii iniţiatori ai diverşilor paşi provocatori. Vedem riscuri strategice grave în asta, ceea ce conduce la o creştere a nivelului de pericol nuclear”, a subliniat Serghei Lavrov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri