Caută
Close this search box.

Localnicii au plătit, dar nu au apă potabilă

Localnicii au plătit, dar nu au apă potabilă

Scandal în comuna Padina Mare, judeţul Mehedinţi, unde localnicii din două sate au ieșit în stradă, nemulțumiți că nu au apă potabilă de trei luni.

Au protestat în faţa primăriei, supăraţi că autorităţile n-au găsit soluţii, după ce furnizorul de apă, o firmă a primăriei, a acumulat datorii la compania de electricitate.

Zeci de localnici din comuna Padina Mare au venit la primărie să ceară socoteală edilului.

Sunt trei luni de când furnizarea de apă în satele Pădina Mare și Slasoma a fost sistată. De vină sunt datoriile de 36.000 de lei, acumulate de furnizor, așa că sistemul de alimentare cu apă a fost deconectat de la rețea, în ianuarie. Deși, spun localnicii, au plătit și în avans apă pe care nu au apucat să o consume, conform TVRInfo.

Nici dispensarul, școala cu 50 elevi și grădinița nu au apă. Toată lumea se spală cu apă din bazine improvizate.

Mirel Răveanu, directorul şcolii din com. Padina Mare: Am apă la bidon, de băut, restul, umplu butoiul cu apă și am pentru baie pentru copii. Nu e normal, dar asta depinde de primărie. Copiii cum se spală, cu cană la chiuvetă, asta e situația. cum se spală și ei la primărie. că aceeași situație este și la ei.

Sorin Zîmțea, primarul com. Padina Mare: Ne pare rău pentru cetateni, dar apa, fiind 3 lei de 1 an jumate- 2 ani, s-a mărit prețul la curent, s-a făcut 1 leu 50, fiind pierderi, instalația foarte veche, oamenii mulți nu au înțeles, se și fură, și am s-a ajuns în situația în care nu s-a putut plăti la CES. Așteptăm din zi în zi să vedem de la București ce ne trimit că să putem mărim prețul la apă și să dăm drumul la apă, dar datoriile la apă, oamenii trebuie să le plătească.

Consilierii locali spun că, de fapt, datoria ar fi de trei ori mai mare și depășește 100.000 de lei. Reprezentantul firmei care furnizează apă în comună și care aparține de Consiliului Local a refuzat să dea declarații. Oamenii se tem acum că apă va fi oprită și în celelalte patru sate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri