Caută
Close this search box.

De ce e scandal la Colegiul Haşdeu, din Buzău, unul dintre cele mai bune din țară

De ce e scandal la Colegiul Haşdeu, din Buzău, unul dintre cele mai bune din țară

Scandal la cel mai prestigios colegiu din orașul Buzău. Părinții și elevii Colegiului Hașdeu sunt revoltați că noua profesoară de limba română face greșeli gramaticale flagrante deși are și un doctorat în domeniu.

Directorul Colegiului și-a dat demisia în semn de protest față de poziția Inspectoratului Școlar care a susținut-o pe profesoară în obținerea postului de la colegiu. Iar cadrul didactic contestat nu a vrut să comenteze situația.

Elevii de la profilul uman al Colegiului Hașdeu din Buzău au avut un șoc la începutul anului școlar când, la orele de română, a venit noua profesoară, cadru didactic al școlii, care preda de 12 ani limba germană, conform TVRInfo.

Pentru că are un doctorat de limba română, profesoara a cerut și această catedră. A primit ore la clasele de a IX-a și a X-a de la profilul uman. Dar elevii spun că profesoara face greșeli gramaticale grave pe care le-au împărtășit și părinților.

După ce au sesizat conducerea Colegiului, părinții au mers și la Inspectoratul Școlar.

Până la sfârșitul anului profesoara va preda în continuare deși a cerut transferul care nu se poate face în timpul anului. Directoarea Colegiului Hașdeu și-a dat demisia în urma situației din liceu. Ea nu e de acord cu situația creată și cu susținerea unor profesori care nu au competențe.

Profesoara de română a refuzat să vorbească cu presa.

Într-un gest de susținere față de directoarea demisionară mai mulți elevi au purtat banderole albe și flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri