Caută
Close this search box.

Stolojan intră tare în PSD-PNL după retragerea lui Cîrstoiu: Decizia coaliției, a doua eroare care se face

O retragere a lui Cătălin Cîrstoiu din alegerile pentru Primăria Capitalei ar fi a doua eroare făcută de PSD și PNL, spune liberalul Theodor Stolojan. Fostul premier spune că „situația începe să pară neserioasă” și crede că e prea târziu pentru schimbarea candidatului, scrie Mediafax.

„Punctul meu de vedere este că dacă se renunță acum la doctorul Cîrstoiu, e a doua eroare care se face, pentru că prima eroare a fost să se meargă cu candidat unic la Primărie. Sunt două partide, alegerile locale au specificul lor.

Dacă la europarlamentare e total justificată participarea pe listă comună, pentru că obiectivele României sunt aceleași și pentru PNL și pentru PSD în PE și în UE, dincoace, lucrurile sunt foarte clare, problemele sunt locale și partidele trebuie să participe independent (…). Toată treaba începe să pară extrem de neserioasă (…). E prea târziu, deja, adică suntem în ceasul al doisprezecelea”, a declarat, la RFI, Theodor Stolojan.

Întrebat dacă ruperea alianței PSD-PNL pentru Primăria Capitalei înseamnă că nu va exista un candidat comun la alegerile prezidențiale din septembrie, Theodor Stolojan a răspuns: „Eu cred că e firesc să avem candidați separați. Totuși, să nu uităm, indiferent că noi discutăm acum așa de o topire a diferențelor ideologice etc. etc., totuși, PNL e un partid care dorește ca în România modelul politic să fie o democrație liberală.

Cei din PSD doresc o democrație socială. Deci suntem diferiți (…). Democrația liberală este cea care a dat rezultate foarte bune, a scos din sărăcie miliarde de oameni, în timp ce democrația socială uneori a dat rateuri cumplite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri