Caută
Close this search box.

Surse: Premierul spaniol Pedro Sanchez vine la București pe 11 mai. Va fi semnat un memorandum de recunoaștere a dublei cetățenii pentru români

Românii din Spania ar putea ca în curând să aibă dublă cetățenie, spaniolă și română. Pe 11 mai, premierul spaniol, Pedro Sánchez, vine la București și în cadrul vizitei se va semna un memorandum pentru recunoașterea dublei cetățenii pentru români.

În prezent, mulți români care vor să dobândească cetățenia spaniolă trebuie să renunțe la cea română, deoarece legea spaniolă permite dubla cetățenie doar pentru francezi și portughezi.

Noul acord ar urma să permită și românilor să dobândească cetățenia spaniolă fără a renunța la cetățenia română.

În februarie, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a făcut o vizită în Spania, iar dubla cetățenie pentru români a fost una dintre temele principale de discuție.

Negocierile deja avansate pentru acordarea acestui privilegiu celor peste un milion de români aflați în Spania e un succes diplomatic, a subliniat atunci șeful Senatului, care s-a întâlnit cu omologul său spaniol, dar și cu membri ai comunității române din Madrid.

Reușim și la nivel parlamentar să ducem mai departe un proiect pe care ni l-am asumat din 2022, recunoașterea dublei cetățenii pentru românii din Spania. Au fost solicitări și de zboruri mai multe, pentru că după intrarea în Schengen românii pot să circule mai ușor”, a precizat în februarie Nicolae Ciucă.

Festivalul Filmului Românesc, la Madrid. Pelicula ”MMXX” realizată de Cristi Puiu a rulat în deschidere

La Madrid a început Festivalul Filmului Românesc. Anul acesta pe lângă secțiunea de lungmetraje, vor fi proiectate și câteva documentare realizate de Andrei Ujica, regizor și dizident, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la Revoluție.

The post Surse: Premierul spaniol Pedro Sanchez vine la București pe 11 mai. Va fi semnat un memorandum de recunoaștere a dublei cetățenii pentru români appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri