Caută
Close this search box.

Un bombardament asupra unei baze militare din Irak a făcut mai multe victime. Armata israeliană nu comentează informațiile

Un „bombardament” a făcut victime în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă la o bază militară din Irak unde se află trupe ale armatei şi foşti paramilitari pro-Iran din forţele Hashd al-Shaabi, au raportat surse de securitate, într-un context regional deja exploziv, scrie AFP.

Întrebaţi de agenţia France Presse, un oficial militar şi unul din Ministerul de Interne nu au fost în măsură să-i identifice pe cei responsabili pentru acest bombardament aerian care a vizat baza Calso, din provincia Babilon (centru), nici să spună dacă a fost o lovitură cu drone.

„Statele Unite nu au efectuat astăzi lovituri aeriene în Irak”, a reacţionat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) pe reţeaua socială X, la scurt timp după acest anunţ.

Întrebată de AFP, armata israeliană a afirmat că „nu comentează informaţiile apărute în presa străină”.

Un responsabil din Ministerul de Interne raportase iniţial un bilanţ de „un mort şi opt răniţi” într-un „bombardament aerian”. Dar Hashd al-Shaabi, coaliţie de grupuri armate pro-Iran, a confirmat într-un comunicat că s-au înregistrat „răniţi”, fără a preciza numărul, precum şi „pierderi materiale” într-o „explozie”.

Deflagraţia a avariat instalaţiile sale de la baza militară, a precizat organizaţia, adăugând că a fost deschisă o „anchetă preliminară” şi că au fost trimişi anchetatori la faţa locului.

Această evoluţie în Irak intervine într-un moment în care eforturile diplomatice continuă pentru a evita o conflagraţie în Orientul Mijlociu, pe fondul războiului din Fâşia Gaza şi al tensiunilor reaprinse între Israel şi Iran.

The post Un bombardament asupra unei baze militare din Irak a făcut mai multe victime. Armata israeliană nu comentează informațiile appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri