Caută
Close this search box.

VIDEO Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra unor poziţii israeliene. SUA trimit întăriri în Orientul Mijlociu

Gruparea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat vineri că a lansat „zeci de rachete” asupra unor poziţii israeliene, ca răspuns, potrivit grupării, la atacurile israeliene în sudul Libanului, relatează AFP.

Luptătorii Hezbollah au atacat „poziţii de artilerie inamice (…) cu zeci de rachete de tip Katiuşa”, a indicat gruparea într-un comunicat, adăugând că este vorba „de un răspuns la atacurile inamicului împotriva (…) satelor din sud şi a caselor civile”.

Întăriri americane

Statele Unite au anunţat vineri trimiterea de întăriri în Orientul Mijlociu, pe măsură ce temerile se intensifică în regiune cu privire la o ripostă a Iranului împotriva Israelului, acuzat de o lovitură împotriva consulatului iranian la Damasc, relatează AFP.

„Desfăşurăm mijloace suplimentare în regiune pentru a consolida eforturile regionale de descurajare şi pentru a întări protecţia forţelor americane”, a declarat un responsabil american al apărării, sub rezerva anonimatului, fără a preciza natura acestor măsuri.

Atac al Iranului, iminent

Regiunea Orientului Mijlociu şi SUA sunt în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

Iranul şi Siria au atribuit atacul Israelului, care nu şi-a confirmat implicarea, dar care este totuşi considerat responsabil, inclusiv de către proprii săi aliaţi.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a promis măsuri împotriva Israelului, în timp ce gruparea armată Hezbollah din Liban a declarat că atacul israelian a fost un „punct de cotitură” şi că sprijină dreptul Iranului de a „pedepsi” Israelul.

Un responsabil militar de rang înalt iranian ucis în raidul de la Damasc era membru al celei mai înalte structuri a Hezbollah-ului libanez pro-iranian, a declarat o sursă apropiată acestei mişcări.

MAE recomandă evitarea călătoriilor în Israel, Palestina, Liban şi Iran

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita orice călătorie în Statul Israel, Palestina, Republica Libaneză şi Republica Islamică Iran, în contextul evoluţiilor de securitate din regiune.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află pe teritoriile Statului Israel, Palestinei, Republicii Libaneze şi Iranului să manifeste precauţie, să se informeze din surse oficiale cu privire la evoluţiile de securitate şi să respecte cu stricteţe eventualele recomandări sau instrucţiuni ale autorităţilor locale.

The post VIDEO Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra unor poziţii israeliene. SUA trimit întăriri în Orientul Mijlociu appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri