Caută
Close this search box.

Cum s-a stabilit completul de cinci judecători care îl va judeca pe Dragnea la ÎCCJ

liviu dragnea

Șeful Secției penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), judecătorul Daniel Grădinaru, s-ar fi implicat masiv în stabilirea completului care să-l judece pe Liviu Dragnea în 2019, au declarat surse de la Înalta Curte.

Grădinaru dorea ca Dragnea să fie judecat de completul din 2018, așa cum a stabilit secția de judecători a CSM, dominată de Lia Savonea. În schimb, vicepreședintele Instanței supreme, Iulian Dragomir, ar fi vrut ca dosarele demnitarilor să fie judecate de completurile din 2019.

Dragomir ar fi cerut plenului Inaltei Curți să se țină cont de jurisprudența instantei din perioada anilor 2011-2108 si de principiul anualității completurilor de 5 judecători.

De subliniat: completul care judecă în 2019 apelul în procesul angajărilor fictive – în care Liviu Dragnea a primit la fond 3 ani și jumătate cu executare – va da cel mai probabil verdictul final. A fost o premieră după Revoluție ca Secțiile Unite ale ICCJ să decidă într-o chestiune în materie penală.

Judecătorul Daniel Grădinaru este considerat un apropiat al Liei Savonea, șefa CSM. De altfel, el a fost purtătorul de cuvânt al Curții de Apel București când Savonea era președinte. Trebuie precizat că Lia Savonea este soția avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu senatorul PSD Cătălin Voicu, condamnat tocmai pentru coruperea unor judecători de la ICCJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri