Caută
Close this search box.

Romaşcanu, purtător de cuvânt PSD, fake news. Îl acuză pe Iohannis că a ascultat Imnul Secuiesc cu mâna la inimă VIDEO

psd

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a prezentat, în conferinţa de presă a PSD, o imagine în care preşedintele Iohannis ar asculta solemn, cu mâna la inimă, imnul Ţinutului Secuiesc.

DONEAZĂ ACUM





PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

În realitate, preşedintele a ascultat imnul României în această poziţie. Într-o conferinţă de presă în care a denunţat minciuni grosolane ale preşedintelui Iohannis, PSD a afişat o imagine fake, în spatele purtătorului de cuvânt al partidului.

„Ne amintim cu toţii şi am văzut cu toţii cum preşedintele Iohannis, astăzi un roman foarte verde, lua poziţie de drepţi când auzea imnul aşa zisului Ţinut Secuiesc”, a afirmat Romaşcanu.

Realitatea este însă cu totul alta şi o dovedesc imaginile din anul 2017. Fotografia prezentată de PSD a fost realizată, la Consiliul Judeţean Harghita, în momentul în care se intona imnul naţional al României. Când s-a intonat imnul Ţinutului Secuiesc, Iohannis a stat în picioare, politicos, însă fără a-şi ţine palma la inimă, aşa cum susţine PSD.

„Am luat-o ca pe un semn de respect. Dacă cei din sala au dorit să-mi prezinte asta, eu am ascultat ce mi-au cântat”, a spus atunci preşedintele.

Ulterior, autorităţile locale i-au oferit în steag al Ţinutului Secuiesc, însă Iohannis nu l-a atins, fiind preluat de un consilier. Şi nici nu a aplaudat în acel moment, spre deosebire de restul celor prezenţi în sală. În schimb, preşedintele le-a oferit maghiarilor un steag al României.

„Cred că este potrivit şi mă bucur că aţi aplaudat. Dacă este să avem un parteneriat strategic, eu ca preşedinte al României să vă las cadou în amintire, tricolorul nostru, al tututor. Ca să nu greşim pe undeva cu steagurile. Aţi menţionat parteneriatul strategic dintre noi. Dintr-o oarecare eroare, aţi folosit steagul statului maghiar. Şi cu acela avem un parteneriat strategic, dar el nu se bazează pe relaţii etnice sau interetnice, ci pe relaţii între două state vecine şi care trăiesc în bună înţelegere”, i-a spus Iohannis primarului din Sfântu Gheroghe.

Conferinta PSD, video de la minutul 08.00:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri