Caută
Close this search box.

Andrei Pleşu, la Parchetul General: E o experienţă nouă pentru mine

 

Scriitorul Andrei Pleşu s-a prezentat, joi dimineaţă, la Parchetul General, în calitate de martor în dosarul Mineriadei din 1990, acesta declarând că audierea este o experienţă nouă pentru el, la instanţă venind şi Adrian Sârbu, căruia i s-a adus la cunoştinţă urmărirea penală în dosar.

„Singurul film documentar despre Piaţă şi despre acele evenimente a fost finanţat de Ministerul Culturii şi făcut de Stere Gulea. Pentru mine e o experienţă nouă, că nu am mai fost la procuratură până acuma. Eu am aflat de prezenţa minerilor când, vrând să merg la serviciu, adică la Ministerul Culturii, mi-au oprit maşina, au percheziţionat-o, m-au legitimat, mi-au dat drumul să plec şi mi-au spus «Venim şi noi». Mi-am dat seama că oraşul este împânzit pentru că eu nu eram într-un Executiv restrâns care lua decizii. Şi pe urmă au urmat tot felul de nevrute, după cum ne aducem cu toţii aminte şi eu nu pricep toată situaţia de atunci. În orice caz, ne-a costat foarte mult acel episod”, a declarat Andrei Pleşu, la intrarea în Parchetul General.

Şi Adrian Sârbu s-a prezentat, joi dimineaţă, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde i-a fost adusă la cunoştinţă urmărirea penală în dosar, fără a da declaraţii în faţa procurorilor.

Miercuri, şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu s-a prezentat la Parchetul General, precizând la ieşire că nu a dat declaraţii în dosar şi că nu are ce să îşi reproşeze. Marţi, Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a ajuns la Parchetul General, unde a fost citat de procurorii militari în calitate de martor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri