Caută
Close this search box.

Alpinişti mincinoşi. Au minţit că au cucerit Everestul

alpinişti

Şi nişte alpinişti poti fi mincinoşi, nu-i aşa? Doi indieni și șeful lor de echipă nu mai drept de intrare în Nepal şase ani, după ce autoritățile din Kathmandu au descoperit că aceşştia au declarat în fals că au urcat până pe vârful Everestului, în anul 2016, relatează BBC.

Escaladarea făcută de Narender Singh Yadav și Seema Rani Goswami a fost certificată de departamentul de turism, la acea vreme. O anchetă a fost declanșată împotriva lor, pentru că nu au reușit să producă nici o dovadă a acestui succes, când Yadav a fost nominalizat pentru un premiu.

Yadav și Goswami nu au făcut încă nci un comentariu cu privire la anunțul Nepalului. Urcarea până în vârful Everestului, la 8.848,86 de metri, este considerată un mare succes pentru alpiniștii din întreaga lume.

Când Yadav a fost nominalizat pentru prestigiosul premiu Tenzing Norgay Adventure Award anul trecut, mai mulți apiniști au început să pună la îndoială succesul său și al partenerei sale.

Un oficial al ministerului turismului din Nepal a declarat pentru AFP că, în timpul investigațiilor efectuate cu alți alpiniști, au descoperit că cei doi „nu au ajuns niciodată în vârf” și nu au reușit să producă dovezi că ar fi făcut acest lucru.

„În cadrul anchetei noastre, am constatat că au prezentat documente false, inclusiv fotografii. Pe baza documentelor și a conversației cu oficialii în cauză, inclusiv sherpa [alpiniști experți din Nepal], am ajuns la această concluzie”, a declarat un oficial al ministerului culturii din Nepal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri