Caută
Close this search box.

Protestatarul #Insist şi-a facut partid! Dide, PACT cu PNL şi legături „naive” cu „vârful de lance al serviciilor vechi şi noi”

După ce zilele trecute am aflat că unul dintre protestatarii “deinteresaţi” din Piaţa Victoriei, pe numele său Sandy Matei a fost implicat politic, în calitate de candidat din partea PMP, astăzi a venit rândul devoalării unui alt brav “oengist”. 
Este vorba despre Cristian Mihai Dide, unul dintre eternii protestatari #rezist, #insist, #CorupţiaUcide, implicat acum câteva zile într-un incident cu deputatul PSD Ioan Terea la un “miting” spontat declansat de #rezist împotriva legilor justiţiei derulat în faţa Parlamentului.
Personajul este perceput de mulţi români ca fiind un protestatar neimplicat politic. Numai că lucrurile nu stau aşa!
Recent, deşi era membru al unui partid politic cu legături in servicii, Cristian Mihai Dide  a iniţiat demersurile pentru constituirea unui nou partid politic, iar ieri, 8 decembrie 2017 a primit din partea Justiţiei OK-ul pentru înscrierea acestei formaţiuni politice.

Radiografie de … „oengist”. PACT cu PNL

Cristian Mihai Dide, de profesie „specialist în sisteme de prevenire și stingere incendiu” şi antreprenor teleormănean (este implicat în compania CMD Systems SRL). Implicat politic până în măduva oaselor.

Mai nou, Cristian Mihai Dide “a îmbrăcat” straiele de protestatar oengist, cu acţiuni mirosind a anarhism şi pozează când în luptător benevol pentru salvarea naţiei, când în victima sistemului.

“Revoluţionarul” Dide a fost până de curând membru al partidului  Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), o formaţiune politică “balama”, fondată de Sebastian Burduja – un personaj extrem de interesant asupra căruia vom reveni. Din această postură, Cristian Mihai Dide a candidat în primăvara lui 2016 la Consiliul Local Roşiorii de Vede.

Ulterior, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, ce să vezi ?

Dide, candidat PACT pentru parlament, anunţa public, cu surle şi trâmbiţe că împreună partidul fondat de Burduja o susţine pe candidata PNL Teleorman, Mara Daniela Calista, ajunsă deputat.

Intre timp însă, Dide a simţit însă nevoia să-şi ia viitorul politic în propriile mâini. Aşa că a fondat un partid politic, care a primit în data de 8 decembrie aprobarea de a fi înscris în registrul partidelor politice. Noua formaţiune politică, intitulată România Modernă şi Demnă, a fost fondat de Cristian Mihai Dide, împreună cu Roxana Adriana Ionescu Mirea (39 ani, avocat şi activist civic) şi Remus Cristian Băişan (49 ani, antreprenor) şi îşi propune să militeze pentru un singur lucru: să modifice Constituţia, astfel încât cei care fură din banul să rămână şi făra libertate şi fără toată averea.

Insă Cristian Mihai Dide nu este doar afacerist sau politician. Ci şi … activist civic. In iulie 2016, după debutul său în politică, Dide a  înfiinţat, alături de soţia sa, Alisa Dide (medic stomatolog) şi de Costache Răzvan Valentin (inginer electronist din Bucureşti), un ONG numit Asociaţia „Evoluție în Instituție” (EII) – organizație care ca scop declarat „promovarea creșterii calității proceselor de  elaborare a politicilor publice în România”, dar şi “monitorizarea constantă a activităţii instituţiilor publice din judeţul Teleorman”.

Interesant este că cele două persoane care au creat împreună cu Dide respectivul ONG, au candidat alături de acesta pentru funcția de deputat la alegerile parlamentare din decembrie 2016, pe listele PACT, în Circumscripția nr. 36 – Teleorman.

Si mai interesant este însă altceva: Asociația Evoluție în Instituție (EII) înființată de teleormăneanul Dide în iulie 2016, are același sediu ca cel al formaţiunii politice PACT-ului fondat de Sebastian Burduja, pe str. Madrid nr. 6, la doi pași de Palatul Victoria.

Mai mult, chiar şi societatea comercială deţinută de Dide, CMD Systems SRL, subliniază pe site-ul propriu (http://cmds.ro/contact/) că are sediul la aceeaşi adresă cu PACT şi EEI, deşi în scripte sediul social al firmei figurează în Roşiori de Vede.

Civismul cu bani se ține. EEI…

Apropierea de PACT-ul lui Burduja şi activismul civic se pare că i-au priit lui Dide. Conform situației financiare pe care a depus-o la finalul anului trecut la Ministerul Finanțelor Publice, Asociația EII pe care o conduce a reușit să adune, în doar 6 luni de la înființare, 30.350 RON, venituri din activități fără scop patrimonial. Având doar 10.210 RON cheltuieli, Asociaţia EII a înregistrat în 2016 un excedent de 20.140 RON, în condițiile în care avea o singură persoană declarată la efectivul de personal.

De unde vin banii EEI ? Teoretic din donații și din cotizații, inclusiv de la … instituții bugetare

Conform „Formularului de adeziune și înscriere în Asociația Evoluție în Instituție”, cotizația lunară este de 35 de RON, iar „prima achitare reprezintă valoarea contribuției de înscriere” și este diferențiată: 50 RON pentru persoane fizice, 100 RON pentru instituții bugetare (n.r. – ?!) și 500 RON pentru societăți comerciale. Trebuie spus că “neplata cotizației până la sfârșitul primei luni a fiecărui semestru” duce la excluderea restanţierilor din lista de membri ai asociației EEI.

Uncle Sam şi „Contract România”

Ȋn luna mai a acestui an, „18 organizații cuplate în nouă grupări civice” anunțau constituirea unei rețele naționale, intitulată „Contract România”. Printre acestea şi Asociaţia EEI condusă de Cristian Mihai Dide.

Respectiva reţea, autointitulată “o mișcare masivă în ceea ce privește trezirea conștiinței sociale”, susţine că are drept scop “susținerea democrației liberale, statului de drept și drepturilor omului”. Numai că ce să vezi… La prima lor întâlnire, sub sloganul #Rezistam Uniti Salvam-schimbam, cele 18 ONG-uri au militat … împotriva Coaliţiei pentru Familie, o platformă ale unor ONG-uri care susţinea introducerea noţiunii de “familie tradiţională” în Constituţie.

Culmea, la primul eveniment al reţelei de ONG-uri care formează “Contract România” au participa şi personaje extrem de interesante, care reprezintă entităţi străine implicate active în încurajarea sau finanţarea activismului “civic” din România.

In speţă vorbim despre Daniel Kaddik – director pentru Europa de Sud-Est al Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate şi Preston Savarese – atașat al Ambasadei SUA.

„Sperăm că românii vor rezista și împotriva inițiativei Coaliției pentru Familie, care e o rușine”, declara Daniel Kaddik, la acel eveniment.

 

 

 

In paralel, Preston Savarese, atașatul Ambasadei SUA, le-a vorbit reprezentanţilor reţelei “Contract România” despre importanța luptei anticorupție şi despre implicarea societății civile în acţiuni care să aibă ca scop lăsare “instituțiilor statului responsabile cu apărarea statului de drept să își exercite atribuțiile într-un mod eficient și imparțial”. Trebuie spus că  într-un document Wikileaks datat decembrie 2009 numele lui Preston Savarese apare ca fiind “ofițer politic la Ambasada SUA din Sudan”. Ulterior, în 2015 numele acestuia figura  cu aceeaşi calitate în Pakistan, iar acum e prezent în România tot în calitate de „ofițer pentru statul de drept.”

Grupuri “civice” din reţeaua “Contract România”, apărute ca ciupercile după ploaie în urma protestelor de stradă

Din rețeaua de ONG-uri „Contract România” fac parte:

  • Aradul Civic, reprezentat de Călin Miclăuș -grup civic format în urma protestelor de stradă din Arad care au urmat adoptării OUG 13 în februarie 2017;
  • CIVICA Iași, reprezentat de Alexandrina Dinga – înființat în decembrie 2014;
  • Asociaţia Evoluție în Instituție (EII), reprezentată de Cristian Mihai Dide (conform protocolului de colaborare al reţelei “Contract România, „EIIsusține acțiunile de protest din stradă prin intermediul grupului civic #insist, născut în Piața Victoriei”).
  • Grupul de Acțiune Civică Bacău, reprezentat de Mihaela Iordache, grup civic apărut în mai 2017;
  • Inițiativa Craiova,reprezentat de Constantin-Cătălin Zamfir – grup civic format în urma protestelor de stradă din Craiova care au urmat adoptării OUG 13 în februarie 2017,;
  • Inițiativa România,reprezentată de Elena Ghioc, mișcare civică apărută în noiembrie 2015, după tragedia Colectiv;
  • Inițiativa Timișoara, reprezentată de Laurențiu Ștefănescu -mișcare civică formată în urma protestelor de stradă care au urmat adoptării OUG 13 în februarie 2017 prin asocierea a 10 organizații din Timișoara (Activ Civic, ACUMA, Ariergarda, Asociația ARAS – filiala Timișoara, Asociația Culturală Diogene, Asociația SPICC, LGBTeam, Organizația Studenților din Universitatea Timișoara (OSUT), Pieces of Heaven, Yacht Club Timișoara);
  • Liga Civică Galați, reprezentat de Bogdan Damian, grup civicformat în mai 2017;
  • Oradea Civică, reprezentată de Sebastian Duma și Cristian Clapan -mișcare civică născută în stradă în zilele și săptămânile de proteste de stradă din Oradea care au urmat adoptării OUG 13.

Interesant de remarcat faptul că toate aceste ONG-uri, autointitulate “grupuri civice” au legături cu „Corupția ucide”, care însă nu este un ONG înregistrat în Registrul Național de la Ministerul Justiției, ci o doar o „pagină pe Facebook,  creată după tragedia de la #Colectiv”, de Florin Bădiță (“activistul” apropiat de Monica Macovei, asemenea parlamentarului USR, Dragos Paslaru – fost ministru al guvernului Ciolos; Basita a umblat anul trecut în chiloți prin metroul bucureștean cu ocazia evenimentului „Ziua fără pantaloni”) şi care a avut un rol masiv în coagularea mitingurilor din 2017. In plus, alături de aceste ONG-uri există şi altele, finanţate de Soros, despre care vom vorbi într-un material viitor.

De subliniat că în organizarea protestelor împotriva OUG 13, la care au participat atât ONG-urile menţionate anterior,dar şi PACT, a fost implicată şi Asociaţia EEI condusă de Cristian Mihai Dide. Dovadă stau notificările remise de Dide autorităţilor în vederea organizării de proteste în Piaţa Victoriei.

„Vârful de lance al serviciilor vechi şi noi” – Legături periculoase între  PACT, CAESAR, MAE, PNL, Cotroceni şi mişcări … “civice”

Vă mai amintiţi de pancarta cu sloganul ”Acasă-i cald și bine dar eu strig și pentru tine”, purtată de doi manifestanţii din Piaţa Victoriei ? Dar de acei doi tineri care plimbau acea pancartă ?

Pe unul îl ştim deja: este deja “oengistul” Cristian Mihai Dide.

Celălalt a fost remarcat doar de Euractiv și BBC News şi se numeşte Sebastian Burduja. Aceeaşi persoană cu preşedintele PACT, partidul din care a făcut parte şi Cristian Mihai Dide, soţia şi prietenii acestuia.

Sebastian Burduja, nu este un simplu tânăr … “protestatar”, la fel ca Sandy Matei sau Cristian Mihai Dide. Este preşedinte de partid şi fiul unui personaj extrem de interesant! Si, nu în ultimul rând, un apropiat al unor politicieni influenţi, printre care se numără președintele Klaus Werner Iohannis şi fostul premier Dacian Cioloş.

Şcolit la Universitatea Standford, la Harvard Business School și la Harvard Kennedy School, la ONU (Geneva), la National Endowment for Democracy Washington şi la Institutul Freeman Spogli California, iar ulterior trimis de statul român la Banca Mondială, Sebastian Burduja (poreclit “Tianu”) s-a reîntors în România după 12 ani de “pribegie”.

Cu un aer de tânăr „paşoptist”, Sebastian Burduja a înfiinţat rapid căteva ONG-uri şi apoi a devenit extrem de vizibil pe micile ecrane, promovându-se constant prin interviuri şi stiri online sub masca unui tânăr care vrea … schimbare.

In 2009, Burduja a înființat ONG-ul Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), iar în 2011, alături de Dan Nechita (ajuns consilier al ex-premierului Dacian Cioloș), a fondat CAESAR – un alt ONG lansat cu sprijinul BCR. In mod surprinzător, mulţi consilieri prezidențiali, parlamentari, bancheri, diplomaţi, academicieni și lideri politici s-au grăbit să gireze CAESAR-ul lui Burduja şi acţiunile acestuia încă de la lansare. Dintre cei care au dat buzna să-i dea o mână de ajutor lui “Tianu”, amintim doar câţiva: Bogdan Aurescu, Sorin Ducaru, Raed Arafat, Dan Ben-Eliezer (fost ambasador al Israelului), Mark Gitenstein (fost ambasador SUA), Dan Bulucea (Google Romania), Prinţesa Marina Sturdza, Ionel Haiduc – Academia Romana, Vladimir Tismaneanu, Valeriu Nistor (IBM Romania), Sergiu Celac (Clubul de la Roma), Mircea Geoana, Ionuţ Dumitru (Consiliul Fiscal).  De altfel, în timpul mandatului său la MAE, Bogdan Aurescu a angajat Guvernul României într-un parteneriat cu LRSR şi CAESAR care avea ca scop „modernizarea României” prin “punere în valoare a potenţialului şi energiei tinerilor români de prestigiu din străinatate, de atragere a lor spre o carieră diplomatică”.

Faptul că “Tianu” Burduja a reuşit într-un termen relativ scurt să-şi atragă de partea sa nume importante de pe scena politică autohtonă, stă şi faptul că în 2015, preşedintele Klaus Iohannis i-a primit pe tinerii oengişti ai lui Burduja (n.r. – în majoritate copii de mahări) la Palatul Cotroceni, ba chiar, ulterior, i-a onorat şi cu o vizită.

Ţinând cont de aceste conexiuni importante realizate rapid, mulţi s-au întrebat: cine se ascunde în spatele lui Sebastian Burduja, dincolo de diplomele de la Stanford şi Harvard, de interviurile în care tânărul promite să schimbe Romania în bine fără să ceară nimic, de campaniile online pentru „transparentizarea” Parlamentului şi de recepţiile de la Mariott la care acesta invită nume grele de la Cotroceni, MAE, Palatul Victoria, ambasade, etc?

Răspunsul l-a dat  Cristian Sima, brokerul care până la fuga sa din România a cunoscut îndeaproape lumea serviciilor secrete. Acesta susţinea, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că  tânăra speranţă politică apărută din neant este „vârful de lance al serviciilor vechi şi noi”. Tianu (n.r. – Sebastian) Burduja şi fundaţia sa CAESAR, vârful de lance al serviciilor vechi şi noi, au încălecat şi Cotroceniul. Niciunul dintre cei prezenţi acolo nu au muncit în diaspora. După ce a fost numit de România la Banca Mondială, Tianu se întoarce acasă ca să fie viitorul nostru lider, pentru a continua dominaţia securisto-comunistă. Discursuri cu limbă de lemn. Dacă vă întrebati cine îi finanţeaza vă spun eu: Marinel Burduja, fost securist, bancher şi şpăgar sef în toate afacerile IT dubioase din ultimii 20 de ani. (…) Sunt mulţi tineri extrem de valoroşi în diaspora, dar niciunul nu se asociază cu Tianu Burduja şi securistii lui. Ghinionul lui Tianu este că la Stanford am un coleg de facultate şi voi putea să vă dau multe detalii despre parcursul lui californian”, scria Sima în 2015, la scurt timp după ce Burduja fusese primit la Cotroceni de Iohannis.

Semne de întrebare, cu privire la credibilitatea ”noului lider al diasporei” a ridicat şi jurnalistul Sorin Cehan, directorul publicației Gazeta Românească Italia: ”Fundația CAESAR este, la fel ca LSRS, un produs de laborator lansat de tovarăși de la București care nu vor să se amestece cu gloata. Discută cu diaspora lor. SMART Diaspora. Nu cu STUPID Diaspora. Uitându-ne pe site-urile LSRS și CAESAR,vedem că băieții sunt pe cai mari. Mulții fii de bancheri sau de oameni din înalta societate românească. În Advisory Board al Fundației Caesar, nume importante: secretarul de stat Raed Arafat, Ambasadorul Israelului în România, Dan Ben Eliezer, șeful Google România, Dan Bulucea, fostul ambasador SUA în România, Mark Gitenstein, fostul ambasador român în SUA, Adrian-Cosmin Vieriță, etc. Și ce sponsori… Numai lume bună”, scria Cehan.

De precizat că o serie de evenimente organizate de Sebatian Burduja prin LSRS, au fost sponsirizate, printre alţii, şi de grupul rus de firme VIMETCO-ALRO – deţinut de mogulul rus Vitali Matsitski, cel care controlează şi alte afaceri din energie în ţara noastră.

Cine este finanţatorul lui “Tianu”? Lucrător în … comerţul exterior

Cine e personajul Marcel Burduja de care vorbea Cristian Sima? Aţi ghicit! Este tatăl lui Sebastian “Tianu” Burduja.

Absolvent de relaţii economice internationale la ASE şi de drept internaţional la Universitatea din Bucureşti (Tianu, susţine că tatăl său provine dintr-o familie de „chiaburi”), Marinel Burduja este un fost lucrător în comerţiul exterior înainte de 1989 (!!!), ales primar şi apoi deputat afiliat FSN în 1990. Retras la scurt timp din Parlament, Marcel Burduja a înfiinţat la Piatra Neamţ filiala locală a Bancorex (moştenitoarea Băncii Române de Comerţ Exterior – BRCE , înfiinţată de comunişti în anul 1968 şi devalizată apoi de securişti), pentru ca, între 1994 si 1996, să fie numit vicepreşedinte Bancorex la nivel naţional.

Specializat  în operaţiuni comerciale, Marcel Burduja a plecat din Bancorex chiar înainte de începutul sfârşitului băncii, el mergând însă tot în sistemul bancar, în calitate de vicepreşedinte, prim-vicepreşedinte sau chiar preşedinte mai multe la Credit Anstalt AM Romania, ABN AMRO, Leumi Bank, Raifeissen Bank (şapte ani a ocupat poziţia de prim-vicepreşedinte executiv, responsabil cu divizia corporaţii, fiind practice numărul doi dupa Steven van Groningen – unul dintre protestatarii din Piaţa Victoriei împotriva OUG 13), ori Banca Romana de Credite şi Investiţii (entitate înfiinţată după cumpărarea ATE Bank de către omul de afaceri Dorinel Umbrărescu).  Numai că Marcel Burduja nu a stat mult la banca lui Umbrărescu. După doar doi ani el a demisionat din motive personale, iar în toamna lui 2015 s-a asociat cu fostul ministru al Sănătaţii, Ioan Bazac (importatorul Ferrari în România) în IFN-ul Forza Rossa Financial Services IFN.

În loc de epilog

Deja foarte multă lumea, atât din rândul membrilor LSRS, al PACT, dar şi din rândul protestatarilor îi prevăd lui “Tianu” Burduja un viitor politic strălucitor. Mulţi îl văd deja prim ministru pe juniorul Burduja. Alţii … chiar preşedinte al României.

Întrebare

Dacă Tianu şi Dide îşi doresc să ajungă în Parlament, care este sensul constituirii de către activistul “civic” din Teleorman, Cristian Mihai Dide, al unui nou partid politic nou (România Modernă şi Demnă), în contextul în care era membru al PACT-ului fondat de Burduja, iar acesta tocmai îi deschisese uşile sediului partidului din strada Madrid nr. 6 pentru găzdui sediul Asociaţiei EEI, dar şi pe cel al CMD Systems SRL?

Are cineva o explicaţie logică?

Până găsim răspunsul la această întrebare care miroase a plan diabolic gen „Maidan” clocit in laboratoarele intelligence-ului, poate ne spune Cristian Mihai Dide care a fost scopul examenului pe care l-a susţinut şi l-a câştigat anul tercut în vederea angajării în funcţia de femeie de serviciu la o instituţie publică din Teleorman?

3 răspunsuri

  1. „banditii noi si vechi”, Romania va fi distrusa, este implacabil, exceptie , daca se ia in calcul BOMBA ATOMICA in politic si administratie, adica 5-6-7 MII de indivizi angrenati in politic si adminstratie, inchisi pentru minim 10 ani, cei 20-25 din varf executati-legal- in public, confiscarea integrala a averilor acestora(minim 250 MILIARDE euro) si intoarcere la Monarhie, numai cu aport Englez…

  2. POZA MONICAI MACHIAVELLA(ALATRI DE TIPUL cu cartea DNA)este absolut colosala, are o expresie de parca doar ce a ragait de placere, dupa ce a mancat doi copilasi , la gratar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri