Caută
Close this search box.

Declarația 600 ar putea fi eliminată

anaf

Declarația 600 a fost subiectul unor discuții în PSD, între ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, și Liviu Dragnea. Așadar, această declarație ar putea fi eliminată, potrivit digi24.ro.

ANAF

Declaraţia 600, care a dat bătăi de cap câtorva sute de mii de români, ar putea suferi modificări, pentru a fi eliminate dificultăţile din prezent.

Declarația 600 trebuie depusă până la 31 ianuarie 2018 de către cei care, în 2017, au obținut venituri din activități independente echivalente cu cel puțin 12 salarii minime pe an.

Formularul poate fi depus și în format electronic

Fiscul a anunțat anterior că, din 15 ianuarie, formularul poate fi depus și în format electronic. Depunerea formularului pin intermediul SPV ar scuti de o deplasare la ghișeu sau de trimiterea prin poștă, cu confirmare de primire.

Prime fabuloase la ANAF: 15% din valoarea amenzilor și sancțiunilor

Mai exact, declarația 600 trebuie semnată de către persoanele care, în anul fiscal precedent, au obținut venituri din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, silvicultură și piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiții sau din alte surse.

Existau însă mai multe neclarități în legătură cu această declarație. Fiscul nu a știut să explice ce se întâmplă cu persoanele care au depus Declarația 600, le-a fost emisă decizia de impunere, după care încetează să mai înregistreze venituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri