Caută
Close this search box.

Shinzo Abe optimist înaintea summit-ului cu Donald Trump

Premierul japonez Shinzo Abe a declarat că a avut discuții constructive privind comerțul cu președintele american Donald Trump la New York duminică, înaintea celei de-a doua runde de dialoguri comerciale dintre cele două țări săptămâna aceasta, informează Reuters.

Abe a declarat reporterilor de la New York că au vorbit despre comerț și investiții și și-au reafirmat angajamentul de a denucleariza Peninsula Coreeană. „Voi continua discuțiile privind comerțul cu el în summit-ul nostru, după întâlnirea dintre ministrul economiei Motegi și reprezentantul de comerț al SUA, Robert Lighthizer”, a declarat reporterilor într-un briefing de presă difuzat pe canalul japonez NHK.

Abe și Trump vor organiza, miercuri, un summit, în cadrul unei reuniuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite de la New York, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez. Pentru a pune bazele summit-ului, negociatorii de top ai celor două țări – Ministrul japonez al Economiei, Toshimitsu Motegi, și reprezentantul comerțului american Robert Lighthizer – vor organiza, luni, cea de-a doua rundă de negocieri comerciale.

Trump a scris pe Twitter: „Mergem la New York. Voi fi cu prim-ministrul Abe al Japoniei în seara asta, vorbind despre Armată și Comerț. Am făcut multe pentru a ajuta Japonia, aș dori să vad mai mult o relație reciprocă. Totul va funcționa!”

Abe a spus că SUA și Japonia vor rămâne în contact cu Coreea de Nord și că a trimis lui Trump un mesaj din partea unor familii de japonezi răpiți de decenii în urmă de Coreea de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri