Caută
Close this search box.

Liderul PPE, după întâlnirea cu Dăncilă: Cerem de urgență Guvernului român să se oprească din această ofensivă! Sunt foarte îngrijorat de situația din România

Viorica Dăncilă, aflată în vizită la Bruxelles, s-a întâlnit marţi cu liderul Grupului Partidului Popular European, Manfred Weber, ocazie cu care a avut loc „un schimb deschis de opinii” cu privire la situaţia din România.

„Sunt extrem de îngrijorat de situația din România. Am întrebat-o pe prim-ministrul Viorica Dăncilă despre corupție și despre independența justiției. Vom fi intolerabili în ceea ce privește statul de drept”, a scris Weber pe contul de Twiter.

”România face pași înapoi în ceea ce privește lupta anticorupție și independența justiției este sub presiune.

Am văzut în această vară, în București, oameni bătuți de forțele de ordine și, sincer, asta este inacceptabil. Lupta împotriva corupției nu este un lux, ci o modalitatea supremă de a ne apăra cetățenii și afacerile de abuzurile din partea statului.

Din acest motiv solicităm de urgență Guvernului român să se oprească din această ofensivă. Suntem alături de cetățenii europeni și vom fi intolerabili în ceea ce privește statul de drept”, a declarat liderul PPE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri