Caută
Close this search box.

Peste 5.000 de C.E.O. din întreaga lume s-au retras în anul 2018 până în prezent!

Aşa cum observa comentatorul de la canalul de YouTube “Destroying the Ilussion”, în ultima vreme o mulţime de preşedinţi executivi de mari corporaţii (CEO – Chief Executive Officer, în limba engleză) s-au retras din funcţiile lor deţinute. De exemplu, dacă veţi scrie pe Google “CEO step down” şi veţi căuta la categoria “Ştiri” de pe motorul de căutare Google, veţi găsi, astăzi, 19-11-2018 următoarele retrageri din corporaţii din ultimele zile (vă ofer doar câteva exemple):

  • Jan Singer, preşedintele executiv al celebrei companii de lenjerie “Victoria’s Secret”;
  • Dianne Greene, preşedintele executiv al Google Cloud;
  • Jerry Buhlmann, preşedintele executiv al Dentsu Aegis Network, cea de-a cincea companie de publicitate din lume;
  • Binny Bansal, preşedintele executiv al lui Flipkart, cea mai mare companie de vânzări on-line din India, un fel de “Amazon”;
  • Channing Dungey, director executiv entertainment la American Broadcasting Company (ABC), una dintre cele mai mari corporaţii media din SUA.

În anul acesta, s-a constatat că a crescut exponenţial numărul de retrageri din diferite corporaţii/organizaţii/instituţii din întreaga lume. Astfel, de pe site-ul  resignation.info, care ține cont de aceste retrageri, aflăm că în perioada 1 septembrie 2017 – 31 decembrie 2017 (deci ultimele 4 luni din 2017) au avut loc 587 de retrageri importante în întreaga lume, pe când, în perioada 1 ianuarie 2018 – 19 noiembrie 2018 putem constata un număr de 5.049 de retrageri.

Dacă trebuia să se respecte proporţionalitatea faţă de ultima perioada a anului 2017 (122 de zile), pentru cele 322 de zile din anul acesta (2018), ar fi trebuit să se înregistreze (prin regula matematică de 3 simpli): 322 x 587 / 122 = 1.549 de retrageri, ceea ce înseamnă că anul acesta au avut loc de 3 ori mai multe plecări decât anul trecut. De ce? Care este cauza? Să fie totul doar o simplă coincidenţă? Nu prea cred. Se întâmplă ceva în ultimul an, ceva care ne scapă nouă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri