Caută
Close this search box.

Lumea creștină a sărbătorit Boboteaza și Epifania. Papa Francisc s-a rugat pentru pace

În fiecare colț din lume unde există creştini, astăzi s-a sărbătorit Boboteaza. Obiceiurile și tradițiile diferă de la o ţară la alta, după cum și însemnătatea acestei zile nu este aceeași pentru ortodocși și catolici.

În Betleemul pustiit de război bat clopotele care vestec botezul Mântuitorului. Vicarul patriarhal al Ierusalimului și Țării Sfinte a condus ceremonia de la Biserica Sfânta Ecaterina din Piața Manger.

În toate bisericile ortodoxe din lume, inclusiv la Biserica Patriarhală Sfântul Gheorghe din Istanbul, preoții au sfințit apa.

Liturghia a fost urmată de goana după crucifixurile aruncate de preoți în apele reci ale golfului Cornul de Aur.

Tradiția bulgarilor este să cânte cât de tare pot și să danseze în râu, în ziua de Bobotează. Asta, spun ei, le asigura sănătatea și prosperitatea pe tot anul.

Gerul Bobotezei s-a lăsat așteptat în mai toată Europa. Nu și în nord. La Oslo au fost minus 30 de grade și în regiunile montane și mai frig.

Catolicii sărbătoresc la 6 ianuarie Epifania, care simbolizează anunţarea naşterii lui Hristos regilor magi, care i-au adus daruri, aur, smirnă şi tămâie.

Papa Francisc: Magii sunt o imagine a popoarelor lumii care călătoresc în căutarea lui Dumnezeu. Este pelerinajul fiecăruia dintre noi, de la distanță la apropiere. Magii au ochii înălțați spre ceruri, picioarele lor călătoresc pe pământ și inimile lor sunt plecate în adorație.

În ziua de Bobotează, catolicii obișnuiesc să colinde. Îmbrăcați în magi, copiii bat la porțile creștinilor pentru a le face urări. I s-a întâmplat și președintelui Germaniei.

The post Lumea creștină a sărbătorit Boboteaza și Epifania. Papa Francisc s-a rugat pentru pace appeared first on tvrinfo.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri