Poliţia indiană a arestat un “porumbel spion” care transporta o notă de ameninţare vizându-l pe premierul Narendra Modi, relatează Daily Mail. Pasărea a fost interceptată la Pathankot, în apropiere de graniţa cu Pakistanul, de ofiţeri ai Forţei de Securitate la Frontiere, care patrulau în zonă.
„Am arestat (porumbelul – n.r.) seara trecută (duminică – n.r.). Forţa de Securitate la Frontiere a găsit un bilet asupra sa, în urdu, pe care scria (…) ‘Modi, nu suntem acelaşi popor din 1971. Acum fiecare copil este pregătit să lupte împotriva Indiei’”, a declarat inspectorul de poliţie din Panthankot, Rakesh Kumar.
Potrivit primelor informaţii, biletul a fost semnat de gruparea militantă pakistaneză Lashkar-e-Taiba (LeT). “Anchetăm chestiunea cu mare seriozitate”, a adăugat Kumar.
Nu este prima dată când astfel de păsări sunt implicate în conflictul dintre cele două ţări nucleare. Însă incidentul intervine în condiţiile în care tensiunile au escaladat după un raid vizând o bază militară indiană din Kashmir, pentru care New Delhi acuză LeT.
Anul trecut, poliţia indiană a oprit un porumbel suspectat că era folosit pentru spionaj de Pakistan. Autorităţile i-au făcut radiografie păsării, pentru a se asigura că nu este dotată cu camere, transmiţătoare sau cipuri ascunse.
În 2013, forţele de securitate indiene au găsit un vultur mort, cu o cameră mică ataşată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.