Caută
Close this search box.

Peste 31.000 de bucureșteni au semnat pentru închiderea gropilor de gunoi poluante

31.800 de bucureșteni au semnat până acum pentru închiderea gropilor de gunoi, acțiune care a debutat prin campania “Aer curat, Bun de respirat”, inițiată de Primăria Sectorului 1. Dosarele au fost depuse la registratura Agenției pentru Protecția Mediului București (APMB).

„Pentru că Agenția pentru Protecția Mediului București este singura autoritate care poate impune intrarea în legalitate și rezolvarea problemelor de mediu, i-am rugat să considere că fiecare semnatar al protestului nostru li se adresează în mod direct”, a declarat Dan Tudorache.

În urma numeroaselor reclamații primite de la cetățeni, Primăria Sectorului 1 a declanșat în luna octombrie 2016 campania “Aer curat, Bun de respirat”, acțiune civică ce are ca scop rezolvarea problemelor de mediu create de poluatorii din nordul Bucureștiului, printre care se găsesc și S.C. IRIDEX Group Import Export S.R.L. și S.C. Stericycle România S.R.L.

Astfel, toți cei nemulțumiți de modul în care se operează la depozitele de gunoaie și incineratorul de deșeuri periculoase sunt chemați să semneze pentru reglementarea situațiilor care produc nu numai disconfort olfactiv, dar reprezintă și o problemă gravă de mediu.

„Numărul mare de semnături strânse până prezent demonstrează că locuitorilor Capitalei le pasă de calitatea vieții din orașul lor. Totodată, protestul nostru este și un semnal negativ pentru autoritățile competente. Am convingerea că reprezentanții Agenției de Mediu București nu ne vor putea ignora, iar presiunea publică îi va obliga pe proprietarii depozitelor de gunoi să respecte normele de mediu”, a mai spus primarul Sectorului 1, potrivit green-report.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri