Caută
Close this search box.

Cioloș răspunde cititorilor de pe Facebook: Legea conversiei

 

Premierul Dacian Cioloş spune că a trimis Legea conversiei la Curtea Constituţională pentru că a încercat să-şi facă datoria faţă de cei pentru care a susţinut-o şi pentru ca legea ”să rezolve problemele oamenilor în dificultate şi nu ale speculatorilor, care au luat credite de milioane”. Declarația a fost făcută pe Facebook, miercuri seara, drept răspuns la mesajul unei persoane care i-a reproșat premierului că i-a stricat sărbătorile de iarnă cu acest gest.

”Vă «mulţumesc» pentru sărbătorile nefericite care mi le-aţi asigurat trimiţând Legea Conversiei CHF la CCR şi pentru că v-aţi făcut datoria faţă de bănci şi nu faţă de noi…”, a scris o doamnă pe pagina premierului.

ui Dacian Cioloş

app-facebook

Dacian Cioloş

Sper să intelegeti ca am incercat sa-mi fac datofia fata de cei pt care am sustinut aceasta lege cu amendamentele pe care le-am propus pt ca legea sa rezolve pr… Vezi mai mult

Top of Form

Îmi place

Bottom of Form

Acest mesaj a fost postat pe pagina premierului miercuri seara și, în ciuda orei târzii, aproximativ 22,00, șeful executivului i-a răspuns doamnei respective.

”Sper să intelegeţi că am încercat să-mi fac datoria faţă de cei pentru care am susţinut această lege cu amendamentele pe care le-am propus pentru ca legea să rezolve problemele oamenilor în dificultate şi nu a speculatorilor, care au luat credite de milioane. Dacă nu trimiteam noi legea, acum, inainte de a intra în vigoare la Curtea Constituţională, ea putea să-şi facă efectul şi să fie contestată de unele bănci mai târziu, cu rezultate dezastruoase pentru beneficiari în cazul în care ar fi fost găsită cu elemente de neconstituţionalitate atunci. Dacă se identifică acum elemente de neconstituţionalitate, o putem încă modifica înainte de a intra în vigoare”, a scris Dacian Cioloş.

Amintim că judecătorii Curţii Constituţionale au decis, miercuri, să amâne pentru 18 ianuarie pronunţarea unei decizii privind Legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul de la data contractării creditelor. Sesizarea a fost făcută de Guvern pe 24 octombrie, după adoptarea de către Parlament a legii care prevede conversia creditelor în franci elveţieni la cursul de la data acordării.

Executivul consideră că legea operează retroactiv, dar a dat aviz pozitiv proiectului în condiţiile în care ar fi fost incluse mai multe prevederi cu caracter social, precum un grad de îndatorare şi un plafon.

Conversia creditelor în franci elveţieni la cursul de la data acordării nu va intra în vigoare înainte ca magistraţii Curţii Constituţionale să verifice dacă legea respectă sau nu Constituţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri