Caută
Close this search box.

Gaudeamus 2016: Editura Fusion 21 lansează un concept nou pe piața de carte

Nou înființată pe piața de carte, Editura Fusion 21 vine la Târgul de carte ”Gaudeamus” cu o inovație: standul cu un singur autor. Sezonul acesta, Dănuț Ungureanu, scriitor de top în domeniul science-fiction și al publicisticii, este alegerea ideală pentru un spațiu dinamic al promovării și valorificării la maximum a potențialului artistic. ”Începem cu America” este promisiunea fermă a editorilor: ”Ne propunem să susținem acei autori ale căror cărți pot depăși granițele limbii române și vom face tot ce se poate ca să adaugăm numele lor pe lista bestseller-urilor occidentale. În domeniul ficțiunii, vom alege spre editare manuscrisele cu un potențial real pentru ecranizare, comicsuri sau transpunere dramaturgică”.

Iată oferta de titluri din portofoliul prozatorului Dănuț Ungureanu, așa cum sunt prezentate pe site-ul editurii Fusion 21.

”Români în vorba goală” – Ilustrațiile volumului, bogate în semnificații, aparțin legendarului poet și caricaturist Traian Furnea.

Este națiunea noastră mahmură? Sunt nemții mai timizi decât românii? Cum ne ferim de cultură? Este munca un subiect rușinos? Iată numai câteva din întrebările la care încearcă să răspundă colecția de miniaturi satirice a scriitorului și jurnalistului Dănuț Ungureanu.

Textele sunt instrucțiuni de folosire a societății românești și indicații pentru rezolvarea unor chestiuni vitale: sistemul național de sănătate poate funcționa excelent cu trei medici; „Miorița” trebuie neapărat corectată; criza economică va fi depășită cu șaibe și șubonădragi; omologarea brandului românesc „Merge și-așa!” Și multe, multe altele.

”Noaptea în oraș, fără părinți” – cel mai nou roman sf, scris de Dănuț Ungureanu

În lumile casei lui Faraon, guvernate de legi sălbatice și stranii, un copil de numai doisprezece ani luptă din răsputeri să-și regăsească tatăl, de care a fost despărțit cu brutalitate.

Noaptea se deschide înaintea sa ca un tărâm al creaturilor înspăimântătoare și al capcanelor mortale, un infern pe care trebuie să-l străbată de unul singur, asumându-și nenumărate riscuri. Pentru a înfrunta pericolele lumii necunoscute, Leni Spector trebuie s-o înțeleagă pas cu pas, descoperind în sine resurse nebănuite.

O parabolă a dezumanizării fără cale de întoarcere, a renunțării la valorile străvechi ale omenirii, a speranței de revenire prin curaj, prietenie, iubire.

”Zilliconda. Însemnările damei de silicon”

Textul lui Dănuț Ungureanu și ilustrațiile lui Ionuț Bănuță au alcătuit o excepțională carte obiect, care nu poate lipsi din colecția ta de suflet.
Volumul a fost tipărit în ediție bibliofilă, într-un tiraj de 100 de exemplare numerotate și semnate de autor.

”Anatomic Graffiti”

Povestirile science-fiction semnate Dănuț Ungureanu sunt spectaculoase prin insolitul subiectelor, prin scriitura alertă și imaginativă, prin originalitate, poezie și umor.

Dar științifico-fantasticul este, în strategia scriitorului, un pretext pentru a vorbi despre prezentul și trecutul nostru, cel puțin la fel de intens ca despre lumile alternative ori viitoare pe care le înfățișează.

Volumul „Anatomic Graffiti” poate fi descifrat atât ca o culegere de texte science-fiction de calitate, ale unui autor consacrat, binecunoscut în domeniu, cât și ca o colecție de parabole despre om, omenie, omenire…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri