Caută
Close this search box.

Hidroelectrica. Peste 150 de sindicaliști au cerut negocierea contractului de muncă

 

Peste 150 de sindicaliști, membri ai Hidrosind, au pichetat joi, între orele 12:00-14:00, sediul Hidroelectrica, cerând negocierea contractului colectiv de muncă.

Protestarii și-au manifestat nemulțumirea față de conducerea Hidroelectrica, care nu „dă semne” că ar fi dispusă să încheie un contract colectiv de muncă pentru anul următor.

„Ne manifestăm nemulțumirea față de conducerea Hidroelectrica, conducerea duală, atât directorat cât și Consiliul de supraveghere, care nu dă semne că ar dori cu adevărat să încheiem un contract colectiv pentru anul următor. Concret, contractul colectiv de muncă pe care îl avem în prezent expiră la 31 decembrie 2016. Conform legii, am început negocierile cu 45 de zile înainte. Dânșii au prezentat o propunere foarte simplă, de prelungire a actualului CCM, pe 12 luni, fără nicio mărire salarială”, a declarat Nicolae Aurariu, președinte Hidrosind, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că, în pofida faptului ca Hidroelectrica a înregistrat un profit record, de 1,5 miliarde de lei, nivelul de trai al angajaților este mai scăzut în 2016 față de 2012.

„Noi, după 3-4 ani de super profit înregistrat de Hidroelectrica, de achitare a datoriilor pe care le-am avut către diverși creditori, de disponibilizări făcute (de la 5.200 de oameni, am ajuns la 3.300, adică aproape 40% din oameni au plecat), de tăieri de salarii și de alte drepturi, care s-au operat în 2012, 2013, 2014 chiar, și s-a mai pus ceva la loc în 2015-2016, dar nu am ajuns la nivelul de la care am plecat în 2012, deci pe scurt, nivelul salarial, venitul mediu al omului este mai mic în 2016 față de 2012, în condițiile în care a plecat 40% din personal”, a explicat Nicolae Aurariu.

Președintele Hidrosind a mai precizat că mai mulți angajați Hidroelectrica, cu funcții de conducere, au beneficiat de salarii mărite, prime și bonusuri.

„Constatăm că, în ultimii ani, o serie de salariați, cu funcții de conducere, au beneficiat de prime, bonusuri, de salarii cu depășirea limitelor salariale prevăzute din CCM, aproape toți managerii, mai ales cei din executiv, au beneficiat de depășirea ale limitelor salariale prevăzute în CCM și, pe lângă acestea, au încasat bonusuri pentru performanță, dar uitându-se că performanța n-au făcut-o doar dânșii, ci 3.000-4.000 de oameni din toată țara, care nu au primit nimic. Au primit și premii și muritorii de rând nimic și atunci e normal să vrem să ne manifestăm nemulțumirea”, a mai spus liderul de sindicat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri