Caută
Close this search box.

A început circul în Parlament: Comisia de buget respinge reexaminarea legii celor 102 taxe

 

Cum era de aşteptat, coaliţia majoritară PSD-ALDE din Parlamentul României îşi arată colţii, după câştigarea alegerilor din 11 decembrie. Mergând pe vechiul principiu “acum noi  suntem la putere”, aleşii îşi arată recunoştinţa în orice chip faţă de iniţiatorul legii, Liviu Dragnea.

Comisia de buget a Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, raportul de respingere în cazul reexaminării solicitate de președintele Klaus Iohannis la legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale.

Decizia a fost luată cu 13 voturi în favoarea respingerii cererii de reexaminare, nouă împotrivă și o abținere.

Comisia a adoptat raportul de respingere a cererii de reexaminare cu amendamentul intrării în vigoare a legii la data de 1 a primei luni de la publicarea în Monitorul Oficial. Acest amendament a fost formulat de președintele Comisiei, social-democratul Viorel Ștefan.

În cadrul dezbaterilor, deputatul USR Cosette Chichirău a cerut lămuriri cu privire la urgența convocării Comisiei de buget.

„După cutremurul de azi-noapte a căzut sistemul informatic și noi comunicăm prin metode convenționale. (…) Legea ar trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie. Sunt 102 taxe. Eliminarea taxei radio-tv trebuie să se reflecte în bugetarea acestor două servicii publice”, a afirmat Viorel Ștefancitat de Agerpres,.

El a adăugat că Biroul permanent a sesizat în regim de urgență comisia cu acest proiect. „Noi nu avem decât să dăm curs acestei cereri”, a explicat social-democratul.

În schimb, Cosette Chichirău a invocat încălcarea regulamentului.

Viorel Ștefan a amintit că, în cazul acestei legi, CCR s-a pronunțat, stabilind că legea nu conține nimic neconstituțional. „Cererea președintelui ține de oportunitate, nu de constituționalitate”, a declarat el.

Deputatul UDMR Erdei Istvan a cerut scoaterea articolului privind eliminarea taxei radio-tv. Propunerea acestuia a fost respinsă cu 10 voturi favorabile și 13 împotrivă.

Raportul comisiei urmează să intre în plenul Camerei Deputaților de miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri