Vă sună cunoscut expresia “circulă doar autovehicule cu numere impare sau pare”? N-au trecut mai mult de 27 de ani, dar parcă ieri se întâmpla şi la noi această restricţie. Astăzi, “moda” se practică în Capitala Franţei.

Prefectura din Paris a anunțat că începând de marți în capitală și în 22 de municipii învecinate se aplică restricții de trafic și vor putea circula doar autovehiculele care au numere de înmatriculare cu soț, din cauza nivelului ridicat de poluare, relatează EFE.

Conform prefectului Michel Cadot, transportul public va fi gratuit, iar dacă poluarea se menține, restricțiile vor rămâne în vigoare până miercuri inclusiv.

Prefectura avertizase de duminică despre gradul ridicat de poluare existent în regiunea Ile-de-France, iar măsurile anunțate vor intra în vigoare începând de marți ora locală 05.30 (04.30 GMT) și până la miezul nopții.

Alte măsuri anunțate sunt reducerea vitezei de deplasare până la 20 de km pe oră, reducerea emisiilor fabricilor industriale sau interzicerea încălzirii cu lemne.

Prefectura a recomandat locuitorilor capitalei să limiteze deplasările cu autoturismul cât mai mult posibil și să împartă locurile din mașină cu alți pasageri, folosind paginile de internet sau aplicațiile de specialitate, relatează Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.