Caută
Close this search box.

Un tabloul semnat Nicolae Grigorescu, “Ţărăncuţe”, se licitează cu 160.00 de euro

Pentru colecţionari sărbătoarea Crăciunului înseamnă şi propunerea Artmark, o întoarcere la valorile tradiţionale româneşti reprezentate de: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza, Camil Ressu.

Vedeta de necontestat este cea mai importantă pictură a lui Nicolae Grigorescu ieșită până astăzi din colecțiile private și pusă în vânzare în piața de artă: Ţărăncuţe (De la fântână) (90.000 -160.000 euro). Opera a aparținut colecției istorice a sculptorului Constantin Baraschi şi a participat la expoziția retrospectivă Nicolae Grigorescu din 1957 de la Muzeul de Artă al R.P.R., București. Lucrarea, în curs de clasare în patrimoniul cultural naţional, este de o valoare artistică excepțională, iar colecționarul care o pune în vânzare speră că, date fiind simbolistica națională și celebritatea iconografiei conținute, aceasta va fi achiziționată de un muzeu, pentru a fi expusă publicului larg.

O a doua lucrare reprezentativă pentru tematica grigoresciană, prezentă în licitaţie, este cea intitulată Care cu boi la amiază (25.000 – 45.000 euro), tablou provenind din colecția Maria Danciu, soția artistului.

Licitaţia de Iarnă Artmark, aniversară, va avea loc marţi, 20 decembrie 2016, ora 19.00, JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri