Caută
Close this search box.

Liber la înființări de firme din februarie

Începând cu 1 februarie, românii care vor să își facă o afacere pe cont propriu nu vor mai avea de scos bani din buzunar pentru își înființa firma. Ei vor putea să își facă o societate cu răspundere limitată (SRL) sau se vor putea constitui ca persoane fizice autorizate (PFA). Eliminarea de taxe este inclusă în actul normativ publicat recent în Monitorul Oficial care mai elimină 102 de taxe și impozite.

Eliminarea, de la 1 februarie 2017, a taxelor percepute de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) la constituirea unei entităţi, fie ea cu personalitate juridică (SRL, SRL-debutant etc) sau fără personalitate juridică (PFA, întreprindere individuală/familială) este prevăzută în Legea nr. 1/2017, care a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.
În plus, sunt eliminate taxele percepute pentru înscrierea de menţiuni în Registrul Comerţului. Măsura luată de Guvernul Grindeanu are scopul de a încuraja antreprenoriatul şi de a îndepărta impedimentele în dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri