Caută
Close this search box.

Găsit nevinovat, Florian Coldea nu acceptă repunerea în funcţie, la SRI

 

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a solicitat președintelui Klaus Iohannis trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea, după ce acesta a cerut eliberarea din funcţie, informează un comunicat al SRI, remis marți.

SRI transmis un comunicat în care anunţa primele concluzii în acheta fostului prim adjunct al SRI.  Comisia specială a precizat că din activitatea  domnului Coldea,  supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se  constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După  prezentarea  raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a general-locotenentului Florian Coldea. Acesta însă a cerut eliberarea din funcţie şi a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară. În acest sens, Directorul SRI, Eduard Hellvig, a solicitat Preşedintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea.

Preşedinţia confirmă că a primit documentul de trecere în rezervă a lui Florian Coldea.

Attila Verestoy, senator UDMR, a declarat că situaţia suspendării acestuia şi trecerii sale în rezervă „impune implicarea Comisiei SRI, pentru a elucida care sunt aspectele reale care au zguduit un pic sistemul nostru de securitate.”

Cezar Preda, deputat PNL, contesta modul în care s-a constituit Comisia de control a SRI despre care spune că „a încălcat toate procedurile parlamentare la dispoziţia d-lui Dragnea.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri