Caută
Close this search box.

România este a zecea putere militară din interiorul NATO

Armata Română este a zecea forță militară din interiorul NATO, la începutul anului 2017, anunță un studiu internațional publicat de site-ul VSB Defense.

Potrivit acestui clasament, Armata Română numără 74.000 de militari, ceea ce reprezintă o estimare apropiată de efectivul anunțat oficial de Ministerul român al Apărării.

Imaginile referitoare la România sunt de la trupele din Afganistan și de la o paradă dedicată Zilei Naționale, dar și de la un exercițiu militar la care a asistat fostul șef al Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin.

NATO are în acest moment 28 de state membre.

În studiul prezentat pe Internet, pe locul 9, înaintea României, este plasată Polonia, cu 120.000 de militari, iar pe locul 8 apare Spania, cu un efectiv de 123.000 de oameni.

Poziția a șaptea în NATO este atribuită Italiei, cu 180.000 de militari, iar pe locul șase este plasată Grecia, cu 182.000 de militari (este de precizat că acest studiu nu ia în calcul armamentul, ci doar efectivele numerice). Locul 5 este atribuit armatei Germaniei.

Locurile 4, 3 și 2 sunt atribuite, în această ordine, Marii Britanii, Franței și Turciei – aceasta având 663.000 de oameni sub arme.

Pe primul loc în NATO este plasată, conform așteptărilor, armata SUA. Efectivul indicat pentru această țară este de 1.459.000 de militari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri