Caută
Close this search box.

Vrem condiţii în închisori, dar copiii de grădiniţă învaţă în container

Se întâmplă într-un sat din Dâmboviţa, unde 12 copii fac primii paşi în viaţa şcolară într-o grădiniţă container, care nu are nici apă şi nici grupuri sanitare. Explicaţia edililor este de fiecare dată aceeaşi: nu sunt bani de mai mult.

În cătunul Cârlăneşti se ajunge doar cu maşina de teren. Aproape 100 de familii trăiesc aici. Pentru a nu-i pune pe copii pe drumuri la grădiniţa din comună, primăria le-a amenajat un container în sat. Altfel, ar trebui să meargă zilnic şapte-opt kilometri.

12 copii vin zilnic la grădiniţa din container. Au căldură de la două calorifere electrice, dar modulul nu este racordat la o rețea de apă.

În grădinița-container este cald și bine, iar copiii învață în condiții decente, însă, din păcate, toaleta este tot afară, potrivit digi24.ro.

„Nouă ne-ar plăcea să stea grădiniţa aici, dar să ne facă alte condiţii. Aici dacă se opreşte curentul, ce fac copiii? Ar trebui să facă şi ei o toaletă, nişte drumuri, să venim cum trebuie, că venim pe nişte coaste de ţi-e şi frică atunci când e zăpada mai mare”, spune un părinte.

Edilii spun că bugetul comunei e mic şi că au încercat să obţină bani de la Consiliul Judeţean măcar pentru reabilitarea drumului, pentru a-i trimite pe copii la şcoala din comună.

FOTO: gazetadambovitei.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri