Caută
Close this search box.

Iohannis: “Este un scandal, o bătaie de joc”

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat dimineaţa la sediul CSM, că este „inadmisibil, inacceptabil, un scandal, o bătaie de joc” ca o ordonanţă de urgenţă privind justiţia să fie adoptată de Guvern peste noapte.

„Este inadminisbil, inacceptabil este un scandal, o bătaie de joc. Nu se poate ca Guvernul să adopte noaptea, fără avizul CSM, fără să fie inclusă pe ordinea de zi, o ordonanţă de urgenţă într-un domeniu atât de sensibil cum este Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Această chestiune nu este torelabilă. Pentru a vedea cum vede sistemul de justiţie acestă chestiune am venit astăzi aici”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la CSM.

La terminarea şedinţei prezidate de Iohannis, preşedintele s-a arătat ceva mai încrezător.

Justiţia din România este independentă şi magistraţii sunt „indignaţi” de felul în care guvernul a tratat modificarea Codurilor penale, fiind vorba de un conflict „evident”, în care CCR are „libertatea” chiar să anuleze acest act normativ, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis.

„Am participat astăzi la şedinţa CSM pe care am condus-o. Prezenţa mea se datoreză faptului că avem o situaţie total neobişnuită. Guvenul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă noaptea, fără ca acest act să fi fost pe ordinea de zi, fără aviz CSM. Am aflat opinia membrilor CSM şi, din punctul meu de vedere, doamna preşedintă a CSM este hotărât să sesizeze CCR pentru un conflict între instituţii. Am constatat că toţi membrii CSM sunt solidari, în consecinţă vor discuta în continuare asupra acestor detalii. Eu plec mulţumit de aici, că am putut să constat o solidaritate în interiorul CSM şi am putut să aflu că practic întreg sistemul este de partea CSM. Justiţia în România este independentă, iar magistraţii sunt indignaţi de felul în care guvernul a a tratat acestă chestiune foarte sensibilă, modifcând Codul noaptea, fără aviz. Acest conflict este evident. Este important în primul rând să vedem că există acest conflict, să fie sesizată CCR, iar CCR are libertatea să ia decizia chiar şi să anuleze acest act normativ”, a comentat preşedintele Klaus Iohannis, după şedinţa CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri