O femeie a atras toate privirile în Piaţa Victoriei din Bucureşti, în cea de-a zecea zi de proteste.

Femeia din Roman a venit la Bucureşti îmbrăcată în port popular şi fluturând un drapel despre care spune că l-a confecţionat din rochia de mireasă a fiicei plecate în Anglia.

Povestea doamnei Lucreţia o aflăm de la Ruxandra Pătraşcu, ziaristă la „Casa Jurnalistului“, potrivit adevarul.ro.

„Pe doamna Lucreţia am întâlnit-o în a zecea zi de proteste din Piața Victoriei. Are 54 de ani, s-a autocaracterizat ca fiind o femeie „de la coada vacii” și a venit de la Roman „să schimbe fața pieței”.
A decis să călătorească la București după ce a văzut la televizor protestele de la Cotroceni. O doamnă povestea cum se ceartă în fiecare seară cu fiul ei care protestează în Piața Victoriei. Doamna Lucreţia s-a gândit că excursia ei poate preveni un conflict similar între ea și copiii ei.

Și-a convins soțul s-o lase să parcurgă peste 300 de km după ce i-a spus că „România are nevoie de ea”. Zice că a venit la București fiindcă nu-i place dezbinarea dintre oameni. Dacă azi a venit în piață, mâine merge la Cotroceni. N-are încotro, i-a promis soțului că se întoarce sâmbătă dimineață. „Nu e din ăla care bate, e om bun”.

Simte diferența de opinie chiar și acasă. Ea și soțul au votat diferit, se uită la alte posturi la TV, dar cumva ajung la o înțelegere. Au noroc că stau la țară și tot timpul e ceva de făcut prin grajd, pe la animale sau prin grădină.

Soțul ei n-are nici cea mai vagă idee cum s-a pregătit Lucreţia pentru excursia la capitală. S-a încălțat cu ciubotele lui să nu se ude la picioare, steagul l-a făcut din poalele rochiei de mireasă a fiicei plecată în Anglia, a luat umbrela de plajă ca suport pentru băţul de la steag, s-a îmbrăcat în portul național, pe furiș, în gară și paltonul l-a îndesat într-o geantă. „El nu știe nimic, o să vadă acum la televizor”.

Când am întrebat-o cum vrea să liniștească spiritele oamenilor și-a dus mâna către icoana Izvorului Tămăduirii pe care o poartă prinsă într-un brâu, la șold. „Și noi bătrânii trebuie să ne mai călcăm pe picior, dar și voi tinerii.”

 

71 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 7 =