Caută
Close this search box.

Proiectul ELI-NP de la Măgurele – vedeta pavilionului României la Expo Astana 2017

 

Proiectul ELI-NP de la Măgurele va fi elementul central al pavilionului țării noastre la Expo Astana 2017, a hotărât comisia română însărcinată cu organizarea acestei manifestări, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.

Anunțul a fost făcut în contextul în care joi a avut loc reuniunea inaugurală a Comisiei de organizare a participării României la Expo Astana 2017, la nivel de secretari de stat din patru ministere (Ministerul Energiei, Ministerul Mediului de Afaceri, Comerțului și Antreprenoriatului, Ministerul Cercetării și Inovației și Ministerul Culturii și Identității Naționale), sub coordonarea comisarului Secțiunii Române la expoziție, din Ministerul Afacerilor Externe, arată Agerpres.

S-a convenit regulamentul de funcționare a comisiei și conceptul cadru al participării României la expoziția internațională, care va avea loc în perioada 10 iunie — 10 septembrie la Astana, în Kazahstan. De asemenea, s-au schițat obiectivele diverselor ministere pe toată durata celor trei luni de desfășurare a expoziției, căzându-se de acord asupra elementului central al pavilionului României, proiectul ELI-NP de la Măgurele, cea mai importantă investiție în cercetarea românească din ultima jumătate de secol, care evidențiază tradiția română în știința și tehnologia laser, arată MAE.

La 22 noiembrie 1928 a fost semnată, la Paris, Convenția privind Expozițiile Internaționale, pe care România, ca membru fondator, a ratificat-o prin Decretul nr. 2581/1930. România a participat, după 1989, la toate expozițiile mondiale și internaționale organizate sub egida Biroului Internațional pentru Expoziții.

Expo Astana — 2017 se va desfășura în perioada 10 iunie — 10 septembrie și se preconizează a fi prezente peste 110 țări și 5 milioane de vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri