Caută
Close this search box.

Elena Udrea, condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare. Sentința Înaltei Curți nu este definitivă.

Udrea a fost condamnată pentru trei acuzații de luare de mită și o acuzație de abuz în serviciu, dar a fost achitată pentru acuzația de tentativă de deturnare de fonduri europene.

Procurorii ceruseră o pedeapsă de peste 20 de ani de închisoare.

Cei care și-au recunoscut acuzațiile în acest dosar au fost condamnați la închisoare cu suspendare, iar cei care nu au recunoscut acuzațiile au primit închisoare cu executare.

Este vorba despre Elena Udrea, Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, și Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea.

Astfel, Rudel Obreja a primit cinci ani de închisoare. Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.

Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare. Fostul ministru Ion Ariton a fost achitat în acest dosar.

Contactat de Digi24, Ion Ariton a declarat că nu vrea să facă nici un comentariu pe tema deciziei judecătorilor.

Elena Udrea are de plătit peste 8 milioane de lei către Autoritatea pentru Turism. Instanța a decis și confiscarea a aproape 1 milion de lei.

Rudel Obreja are de plătit despăgubiri de 700.000 de lei către Ministerul Turismului și Dezvoltarii. De asemenea, instanța a decis să-i confiște trei milioane de lei.

De asemenea, Elena Udrea trebuie să dea înapoi echivalentul în lei al sumei de 600.000 euro către martorul Boian Corin şi echivalentul în lei al sumei de 300.000 euro către martorul Gărdean Adrian.

În plus, Elena Udrea, Tudor Breazu și Rudel Obreja au de plătit cheltuieli judiciare de 20.000 de lei.

Un răspuns

  1. Justitie de tot rahatul: or acuzarea este vicioasa-sau se vrea bombastica- si a cerut exagerat de multi ani(dupa gratii), or judecatorii sunt corupti si si-au protejat clientii, care -multi fiind- au pus mana de la mana(de avut, aveau de unde!) si i-au cumparat pe judecatori precum pe purcei, la targ, numai asa se explica cativa ani de inchisoare pentru „creierul afacerii”, pentru ca dupa max 3 ani, va fi eliberata, racilele justitiei romanesti sunt deja de notorietate, cine plateste bine bine, ia ani putini si iasa mult mai repede, desi peniteciarele raman -in continuare- supraglomerate cu plevusca , adica cu cei care au furat un sac de cartofi, etc., si de unde sa mai aiba sa cumpere si el un porc, pardon, un judecator? O alta problema a justitiei romanesti este abuzarea „condamnarii cu suspendare”, bazata pe „cainta”(falsa) si „recunoasterea faptelor”….Pai asa sa tot fii hot si criminal, odata prins tragi un plans grozav, juri ca nu o sa mai faci, etc., si esti liber ca o pasare zburatoare…Urata justitie, insa este asa tocmai pentru ca extrem de multi „justitiari” sunt putrezi de corupti, iar sistemul in sine, este la fel, pornind -la zi si istoric vorbind- de la pres-edinte si pm-u…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri