Senatorul Şerban Nicolae, care a depus un amendament la proiectul legii graţierii, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu să fie graţiaţi, nu este singur.

Încă patru senatori – de la PSD, ALDE şi UDMR – au depus amendamente pe acest proiect. „Este fenomenul de strângere a muştelor la hoit. Unul are interes la abuzul în serviciu, altul la falsul intelectual, altul la trafic de influenţă. Fiecare are o problemă, fiecare poate veni să spună ce doreşte”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

El a subliniat că, deşi ordinul de zi al PSD şi al lui Liviu Dragnea este „nu pentru graţierea corupţiei”, aceşti parlamentari continuă să-şi susţină interesele.

„Dragnea îşi dă seama la ce poate duce în stradă aşa ceva, e singurul lucru care îl opreşte pe Dragnea să îl susţină pe Şerban Nicolae. Au avut loc nişte manifestaţii care ne-au pus pe harta lumii, ne cunoaşte toată lumea pentru ele. Aceşti inşi, din nevoia acută de a-şi rezolva problemele personale, nu ţin seama de ce s-a întâmplat şi de ce se întâmplă în România”, a declarat CTP, potrivit digi24.ro.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi.

Senatorii Csaszar Karoly Zsolt şi Tanczos Barna (UDMR) propun ca pedepsele pentru falsul în înscrisuri oficiale, falsul intelectual şi falsul informatic să fie graţiate. De altfel, Tanczos Barna a fost pus sub urmărire penală de DNA, în 2014, pentru fals intelectual.

La rândul senatorul PSD Liviu Brăiloiu propune să fie graţiaţi toţi cei care au peste 70 de ani. Tot el propune graţierea în parte, cu 1/2, a pedepselor cu închisoare aplicate: femeilor însărcinate si persoanelor care au în întreţinere minori cu vârsta de până la 14 ani, dacă nu li s-au interzis drepturile părinteşti prin hotărâre judecătorească. Acelaşi amendament este susţinut şi de senatorii Csaszar Kroly Zsolt şi Tanczos Barna.

O dată cu ei a depus un amendament şi senatorul ALDE Ionuţ Sibinescu. Acesta doreşte să nu se mai dea graţiere pentru corupţi dacă ei nu plătesc prejudiciile, respectiv atunci când nu returnează prejuciul din rea-credinţă.

FOTO: Miscareaderezistenta.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here