Caută
Close this search box.

Licitaţii pentru înzestrarea Armatei Române au fost anulate sau amânate pe termen nedeterminat

Modernizarea celor două fregate T22R Regele Ferdinand şi Regina Maria se amână din nou, pe termen nedeterminat, după ce firma câştigătoare din Turcia nu a primit aprobările necesare.

Între timp, o altă licitaţie majoră – circa 161 milioane de lei pentru 36 de torpile antisubmarin – a fost anulată. În plus, ministrul Apărării anunţă, potrivit hotnews.ro, că e posibil ca primele transportoare blindate să fie livrate în România în 2018, cu o componentă de asamblare în ţară, asta deşi Ministerul Economiei a semnat o înţelegere cu firma germană Rheinmetal pentru dezvoltarea şi producerea la uzina Moreni a unui transportor blindat pentru Armată.

Modernizarea fregatelor Regele Ferdinand şi Regina Maria se amână din nou, pe termen nedeterminat, anunţă TVR. De dotarea fregatelor cu radare noi şi sisteme de rachetă trebuia să se ocupe o companie din Turcia, care a câştigat licitaţia anul trecut.

Înţelegerea a căzut însă, iar MApN spune că firma nu a primit aprobări de la guvernele ţărilor care produceau echipamentele de luptă necesare. Armata anunţă că a găsit acum o altă soluţie de finanţare a modernizării, care ar urma să coste în jur de 800 de milioane de lei.

Licitaţia pentru achiziţionarea a 36 de torpile antisubmarin a fost anulată

Romtehnica a decis să anuleze licitaţia pentru achiziţionarea unui număr de 36 de torpile antisubmarin, considerând ofertele primite ca fiind neconforme, scrie resboiu.ro, citând profit.ro.

Doi producători au depus oferte pentru livrarea de astfel de echipamente, LEONARDO Defence Systems Division (Italia) şi DCNS-BU Armes Sous-Marines (Franţa).

Valoarea contractului ar fi fost de aproximativ 161 milioane RON fără TVA, cerinţele făcute publice cereau că torpilele să aibă o rază de acţiune de 9 Km şi să poată ataca ţinte aflate la o adâncime de 600 m.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, susţine că primele transportoare blindate de trupe TBT 8×8 destinate dotării Forţelor Terestre ar urma să vină în ţară anul viitor, urmând să se identifice modalitatea prin care vor fi integrate în industria naţională, potrivit adevarul.ro.

Practic, ministrul Leş anunţă că cel puţin o transă de transportoare vor fi cumpărate de afară şi partea de asamblare – parţială sau totală – se va face la noi în ţară, în condiţiile în care România – prin Ministerul Economiei – a semnat un acord între Uzina Automecanica Moreni şi producătorul Rheinmetall Landsysteme pentru înfiinţarea societăţii cu capital mixt romano-german pentru fabricarea de vehicule blindate 8×8 în cadrul industriei naţionale de apărare. La Moreni ar fi trebuit să înceapă dezvoltarea şi producerea în ţară a unui model de transportor blindat special destinat forţelor terestre.

Pe de altă parte, în presă au apărut deja zvonuri despre acest parteneriat, care ar fi fost lăsat în aer de către Guvern, reprezentanţi ai uzinei Moreni spunând că Armata ar avea, de fapt, intenţia să cumpere din SUA câteva zeci de transportoare Piranha IIIC.

Un răspuns

  1. Licitaţii pentru înzestrarea Armatei Române au fost anulate sau amânate pe termen nedeterminat(…)_____––-_____Ei si? De cand este Armata o prioritate( in Romania), raportat la „ostirea domnului” care doar a cheltuit mai bine de jumatate de million de euro pentru o talanga, si culmea, lucrata de catolici si de gay, care candva -in timp- vor recunoaste ce au facut, anume au scuipat, urinat si au amestecat fecale in acest clopot, tocmai pentru a demonstra ca dumnezeu nu este orthodox ci catholic, si prin asta dovedesc ei acest lucru, ortodocsii romani nu sunt in stare sa confectioneze un clopot, facut-evident- in „cinstea” domnului… A domnului daniel, bolnav grav de infumurare si lacomie, fac pariu ca , costul total este chiar la jumatate, restul de bani s-au scurs in buzunarele ” preasfintilor” din schema, actiunea este nu numai batjocuritoare la adresa ortodoxismului, este o schema de spalare de bani, adunati de la populatia tarii si smulsi de la govern…Si de cand este Armata o prioritate in raport cu dorintele pres-edintelui, care cheltuie sume exorbitante pe calatorii si vacante si pe „conferinte ale democratiei”, unde se benchetuieste pe sute de mii(sau milioane) de euro? la fel si cu salariile, Cui ii pasa de salariile minime, cand pres-edintele, pm-ii si seful popilor, au cate 30 mii/luna, iar alti escroci(ciolos) nu a spus pana in ultimul moment ca era platit si de UE…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri