Caută
Close this search box.

Se deschide Ograda, ediția de primăvară

 

În 8 & 9 aprilie Grădina Verona și Cărturești sărăbătoresc Floriile și primăvara în mijlocul naturii cu o nouă ediție a Târgului de cultură și agricultură – Ograda. Cărțile ies la soare, se întinde masa de sărbătoare și sunt cinstiți cei cu nume de flori la un pahar de vin, pâine de casă și pește gătit în fel și chip.

Pofticioșii sunt așteptați în grădina din spatele librăriei Cărturești la o ediție de post, dar cu dezlegare la pește a Ogradei.  Vor fi întâmpinați cu borș pescăresc la ceaun, saramură de crap, se vor perpeli câțiva păstrăvi la grătar, nu va lipsi crapul prăjit, acompaniat de mujdei și mămăligă. Iar la desert va fi plăcintă de brânză cu stafide și alivenci după rețetă de bunică.  Nu vor lipsi invitații de seamă:  cele mai fine rețete cu păstrăv  de la ValePutna, pâine cu maia făcută de mămicile pricepute de la MamaPan, din munții Nemirei vin dulcețurile Mica Ilinca și pentru romantici vin scrisorile de dragoste, realizate de fetele de la Livrez Dragoste.

Totul va fi asezonat cu o selecție delicioasă de cărți de bucate semnate de autori români și străini, ca ajutor de nădejde și la coacerea pascăi, dar și la deserturile franțuzești mai pretențioase.

Deși reprezintă începutul Săptămânii Patimilor, în tradiția precreștină duminica Floriilor marchează momentul renașterii naturii. Astfel, putem sărbători primăvara cu flori din belșug și cu momente de relaxare la soare și la umbra copacilor în floare. Dacă e un loc în oraș care să vă îmbie la lectură și degustări, Grădina Verona este numele său.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri