Caută
Close this search box.

Va afla astăzi Dragnea dacă ar putea fi premier? Se aşteaptă decizia CCR

Magistrații Curții Constituționale dezbat, marți, pentru a treia oară, sesizarea Avocatului Poporului pe Legea nr. 90/2001, actul normativ care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să pretindă funcția de premier.

La amânarea din 21 martie, președintele CCR, Valer Dorneanu, arăta că magistrații constituționali s-ar confrunta cu „cea mai grea” speță de până acum și vorbea de existența unor presiuni mediatice și politice.

CCR a mai discutat sesizarea Avocatului Poporului în ședințele din 7 și 21 martie, dar magistrații nu au reușit să ajungă la o majoritate, amânând luarea unei decizii pentru ședința de marți.

„E nevoie de mai mult studiu. S-au avansat până acum mai multe soluţii, care nici una dintre ele nu întrunea o majoritate decizională. Acum ne-am cam apropiat de două variante. E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică”, explica Valer Dorneanu, la amânarea din 21 martie.

Tot președintele CCR vorbea, acum două săptămâni, de existența unor presiuni asupra Curții. „Noi nu ne ghidăm neapărat după presiunea mediatică, nici după cea politică, pentru că aceea există tot timpul. De fapt, ambele există. Vrem întâi să fim împăcaţi cu conştiinţa noastră şi cu convingerea că soluţia pe care o dăm corespunde interpretării exacte a Constituției şi sensului Legiuitorului, în măsura în care el este în concordanţă cu principiile constituţionale”, declara Dorneanu, citat de digi24.ro.

Curtea Constituţională a fost sesizată de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pe 5 ianuarie 2017. Vizat este articolul 2 din Legea nr. 90/2001, care spune că nu pot fi membri ai Guvernului persoanele care au suferit condamnări penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri