Vera este caporalul care sparge cu pumnul ziduri la antrenament, dar spune că dincolo de cagulă este o persoană sensibilă. Şi bucureștenii au avut ocazia să o cunoască, alături de colegii ei de la forţele terestre.

Duminică, de ziua lor, militarii şi-au prezentat tehnica militară şi au făcut demonstraţii de autoapărare.

Cu fața acoperită, greu îți dai seama că în spatele pumnului puternic stă o femeie de 32 de ani. Luptă cot la cot cu colegii săi bărbați, și, dacă este nevoie, poate să pună duşmanul la pământ dintr-o mișcare.

„Am dat cu pumnul gol. Am dat eu puțin cam strâmb, de obicei n-ar trebuie să se întâmple, dar asta înseamnă că a fost real”, spune Vera Serbov.

Pentru situații reale, dintre cele mai grele, se și pregătește în fiecare zi. A visat să devină soldat și de nouă ani face parte din batalionul de poliție militară. Specializarea ei este autoapărarea.

„Autoapărare, aducerea la sol a inamicului și capturarea lui fizică. E adrenalină mare, nu prea le mai simți, pentru că ceea ce faci faci de drag”.

Exercițiile demonstrative pe care le-au făcut Vera și colegii ei au impresionat sute de oameni, care au mers să-i cunoască pe militarii forțelor terestre române ce şi-au aşteptat oaspeţii în Parcul Tineretului.

Poate că pentru adulți mașinăriile de război par înfricoșătoare, însă pe copii cu siguranță îi fascinează. Au fost sute de puști care au stat la coadă pentru a urca în tancurile armatei.

Dacă 364 de zile sunt la datorie, o zi pe an, pe 23 aprilie, soldații Statului Major al Forţelor Terestre sărbătoresc,potrivit digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here