Caută
Close this search box.

Geneva. Record mondial, un diamant vândut cu 15 milioane dolari

 

Cel mai mare diamant „perfect” tăiat în formă de inimă a fost vândut miercuri seară la o licitație la Geneva cu suma de 15 milioane de dolari, un record mondial, potrivit casei Christie’s citată de AFP.

Lotul tradițional al lunii mai al celebrei case de licitații care scoate la vânzare bijuterii de lux cuprinde un colier cu perle de cultură la care este montat un diamant de 92 de carate.

El a fost vândut cu 14,99 milioane de dolari, comision inclus (aproximativ 13,45 milioane de euro), arată Agerpres.

„Este un record mondial” pentru un diamant tăiat în formă de inimă a declarat AFP Alexandra Kindermann, purtătoarea de cuvânt a casei de licitații Christie’s.

Acest diamant alb (de culoare D, cel mai mare grad posibil pentru un diamant), fără nicio impuritate supranumit „Legenda” era estimat de experți la între 14 și 20 de milioane de dolari.

El poartă semnătura firmei Boehmer et Bassenge, nou venită în cercul exclusivist al marilor bijutieri, care și-a luat numele de la celebrii bijutieri ai casei regale a Franței din secolul al XVIII-lea.

Acești bijutieri au creat celebrul „Colier al Reginei” realizat din aproape 650 de diamante și având 2.800 de carate a cărui afacere celebră de escrocherie a zdruncinat monarhia lui Ludovic al XVI-lea.

Precedentul record pentru un diamant în formă de inimă datează din 2011. Un diamant de 56,15 de carate a fost vândut atunci cu 10,9 milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri