Caută
Close this search box.

Eroii Salii Radio

Vinerea trecuta, 17 iunie 2017, Orchestra Nationala Radio a avut o tematica muzica de exceptie: teme din filme cu super-eroi ca Superman, Mihai Viteazu, Star Wors, selectiuni din Magnificent Seven. Placere, pasiune, studiu, virtuozitate, muzicalitate, intensitate, traire – totul a fost sustinut de membri acestei orchestre care apare in ultimul timp cu /banderole albe, in greva japoneza. Probabil sunt putini cei care stiu ca lupta este una pragmatica (din pacate), grila de salarizare a instrumentistilor ramanand la nivelul apropiat de salariu mediu pe economie. Ei sunt eroii din fata publicului meloman si a miilor de ascultatori saptamanali ai undelor radio de pe Romania Cultural si Romania Muzical unde sunt transmise in direct concertele sustinute in Sala Mihail Jora  a Societatii Romane de Radiodifuziune.

Alaturi de doi tineri libanezi  – dirijorul Rubnan Baalbaki si pianistul Rami Khalife – Orchestra Nationala Radio a sustinut si o frumoasa poveste pentru pian si orchestra scrisa chiar de Khalife. Contraste, virtuozitate, romantism, influente orientale, dinamica, o furtuna de stari minunat conturate si construie impreuna.

Finalul stagiunii 2016-2017 va fi vineri, 23 iunie 2017, ora 19 , cand  Orchestra Nationala Radio alaturi de Corul Academic Radio ( tot sub sfera grevei japoneze) vor sustine sub bagheta dirijorului Cristian Macelaru Simfonia aIIa de Gustav Mahler, muzica a sperantei, a renasterii, filosofie a  vietii in toata puterea ei de dragoste, credinta, daruire, frumos. Sorina Munteanu si Antonela Barnat sunt cele doua soliste care in finalul partiturii, alaturi de Corul Radio  – condus de Ciprian Tutu –  sunt instrumentele vocale integrate in muzica orchestrala si prin puterea cuvantului trimit mesajul dorit de compozitor: „Si voi muri de atata viata, va invia, da, invia-va, sufletul intr-o clipa si patimile il vor urca pana la Dumnezeu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri