Caută
Close this search box.

LIVE VIDEO Moţiunea a trecut cu 241 de voturi. Premierul Grindeanu trebuie să plece din fruntea guvernului

UPDATE Moţiunea de cenzură a trecut cu 241 de voturi pentru din totalul de 248 de voturi exprimate.

Votul s-a încheiat, în scurt timp vom avea rezultatele.

UPDATE Premierul Sorin Grindeanu a părăsit sala Parlamentului, precizând că va face declarații după încheierea votului.

A început votul cu bile la vedere. PNL şi USR sunt în sală, dar nu votează. PMP şi UDMR nu participă la procedura de vot.

Grupul minorităţilor participă la vot.

UPDATE Traian Băsescu: „Indiferent de rezultatul votului de astăzi, drumul pe care trebuie să îl luaţi, dragi majoritari, este în opoziţie”.

Dan Barna (USR): Moţiunea este o reglare de conturi între două găşti din cartierul politicii româneşti.

UPDATE PSD a părăsit sala după discursul lui Dragnea, în momentul în care Raluca Turcan se adresa Parlamentului: „Această criză este ca o reglare de conturi mafiotă. PNL nu va vota moţiunea de cenzură”

„Astăzi nu e o zi fericită pentru mine, mai ales după ce l-am ascultat pe domnul Grindeanu. N-am dorit să ajungem vreodată în această situație, cu toată încărcătura zilei de azi, cu toate discuțiile, sugestiile, lucrurile sunt foarte simple. Adoptarea moțiunii înseamnă continuarea guvernării PSD – ALDE, așa cum au vrut românii în decembrie.

Nu a fost totul în regulă, premierul și Guvernul căruia i-am încredințat cel mai ambițios program de guvernare de după 1989 nu au performat așa cum am sperat. Nu se aștepta nimeni ca fostul nostru coleg să reacționeze cu atâta îndărătnicie”, a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD i-a acuzat atât pe Ponta, cât şi pe Grindeanu de trădare:

„Trădarea a fost unul din motivele principale ale marilor nereuşite înregistrate de PSD. (n.r. Ponta)  a jucat alături de alt partid în campania electorală precedentă, alături de PRU. (…) Sorin Grindeanu nu a ajuns premier cu ajutorul celor alături de care s-a baricadat în Guvern, nici cu ajutorul celor cu care s-a mai întâlnit nopţile acestea pe la Vila Lac 1”.

UPDATE Sorin Grindeanu s-a adresat plenului: Am acceptat funcţia de premier „pentru că Liviu Dragnea mi-a spus că e prietenul meu, că mă susține, că vom avea miniștri competenți. La nici șase luni, aflu că Guvernul nu-și prea face treaba, că miniștrii sunt buni, dar nu prea, și totul se baza pe o analiză despre care tot mai mulți colegi spun că nu e corectă. Nu înțeleg de ce suntem azi aici. Nu înțeleg de ce atât scandal în PSD, după ce am câștigat alegerile cu un scor orbitor. Îmi dau seama că nici mulți dintre dvs. nu înțelegeți”.

UPDATE Victor Ponta a anunţat că va vota la vedere.

Un parlamentar, îmbrăcat în costum naţional, a pătruns în sală. Deputatul PNL de Maramureş, Corneliu Olar, a venit îmbrăcat cu ie şi are un tulnic.

Şedinţa plenului reunit este condusă de către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

În banca Guvernului se află doar Sorin Grindeanu, Victor Ponta şi Augustin Jianu.

Parlamentarii liberali au venit cu afişe pe care scrie ”Ruşine PSD”.

UPDATE Liviu Dragnea a intrat în sala de plen la ora 11.19. Nicolae Bănicioiu nu va vota moțiunea de cenzură: „Mi se pare ceva de-a dreptul ciudat să-ți dai jos propriul guvern”.

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns miercuri, la Parlament, unde urmează să aibă loc şedinţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, unde se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului său.

La Parlament a avut loc o întâlnire între Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Sorin Grindeanu. Întâlnirea nu a avut niciun rezultat, în condițiile în care Grindeanu a refuzat să demisioneze. Prin urmare, votul asupra moțiunii va avea loc conform calendarului stabilit, potrivit digi24.ro.

„M-am întâlnit cu Dragnea, mi-a cerut din nou să demisionez, acest lucru nu e posibil, mergem la vot”, a spus Sorin Grindeanu.

FOTO: libertatea.ro, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri