Caută
Close this search box.

Concert Tudor Gheorghe: Vara Simfonic Aniversar

Miercuri, 14 iunie 2017, la ora 19:00, Sala Palatului cu siguranță va fi plină de cei ce iubesc muzica și interpretările lui Tudor Gheorghe.

Absolvent al Facultății de teatru în 1966, Tudor Gheorghe a absolvit în 1971 și Institutul de Folclor din București, lucrând asiduu la recitaluri dar fără a renunța la cariera de actor.

În 1992 vine cu primul spectacol după Revoluție, numit „Cântece cu gura închisă”. A revenit pe scenă în 1998 și din 1999 a început seria de spectacole „Anotimpurile poeziei românești” în colaborare cu dirijorul și compozitorul Marius Leonard Hristescu.

În 2006, între 29 mai și 4 iunie, Tudor Gheorghe a susținut la Sala Palatului o serie maraton de concerte, intitulată „Săptămâna risipitorului de frumuseți”. Seria a fost compusă din 7 concerte:

  • Primăvara simfonic – 29 mai
  • Toamna simfonic – 30 mai
  • Petrecerea cu taraf – 31 mai
  • Diligența cu păpuși – 1 iunie
  • În căutarea dorului pierdut – 2 iunie
  • Iarna simfonic – 3 iunie
  • Vara simfonic – 4 iunie

După 11 ani, luna iunie a anului 2017 aduce iubitorilor de muzică și poezie românească un nou spectacol intitulat „Vara simfonică”, în care Tudor Gheorghe susține piese cu texte de Tudor Anghezi, Adrian Păunescu, Mihai Eminescu, pline de pasiune și culoare, de stări de melancolie, de iubire, de regrete, de simplitate și măreție în același timp.

După Iași, Brașov, Pitești, 14 iunie 2017 înseamnă pentru bucureșteni, la Sala Palatului, o seară de Vară simfonică unde Tudor Gheorghe va fi acompaniat de Orchestra Naționala Radio și Corul Academic Radio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri