Caută
Close this search box.

În ”Satul viu” de la Tecșești vizitatorii vor putea experimenta viața oamenilor din neolitic

„Muzeul viu de la Tecșești” din județul Alba este un proiect în care vizitatorii vor putea experimenta cum trăiau și cum se gospodăreau oamenii din neolitic până în prezent. Publicul va avea acces la o istorie aplicată și va afla informații despre vechile civilizații, cine sunt strămoșii noștri și care sunt legendele transmise până astăzi.

Tabăra de (re)creație pentru sectorul neolitic al muzeului începe în iulie! Practic, va fi reprodus un complex de locuințe după modelul celor din perioada Neolitică, cu structuri din lemn, pereți din lut și acoperișuri din stuf.

Tecșești este un sat izolat din inima Munților Apuseni. Inițiatorii își propun să construiască aici un muzeu viu și astfel să îi păstreze autenticitatea, arhitectura tradițională, obiceiurile și meșteșugurile specifice locului. Pentru acesta cercetează, învățăm și experimentează felul în care au trăit strămoșii, din vremurile neolitice și până în prezent.

Inițiativa este susținut și prin proiectul ”Culorile României”, ediția a treia, prin vopsea, lacuri, emailuri și tencuială, puse la dispoziție de Policolor.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri