Caută
Close this search box.

Guvernul plăteşte în noiembrie prima rată pentru rachetele Patriot

România ar putea plăti o primă tranşă din cele aproape patru miliarde de euro de care e nevoie pentru cumpărarea celor şapte sisteme de rachete Patriot în luna noiembrie. E declaraţia ministrului Apărării, Adrian Tuţuianu, iar informaţia a fost confirmată şi de premierul Mihai Tudose.

„Avem o aprobare de la Departamentul de Stat, e nevoie de aprobarea Congresului SUA, e nevoie ca echipele tehnice să detalieze exact ce se cumpără. Va fi un acord guvern la guvern, vom promova o lege specială în Parlament pentru achiziția acestui sistem.Estimăm ca în luna noiembrie să facem o plată în contul de achiziții”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Mihai Tudose a confirmat informaţia:

„Da, am discutat, domnia sa are un plan, săptămâna viitoare îl vom aproba cumva într-o structură mai restrânsă. Da, e un angajament ferm, pentru că am pus 2% în bugetul MApN, dar nu i-am pus ca să-i avem acolo, ci să ne onorăm angajamentele pentru partenerii strategici NATO, de a face achiziții de banii aceia pentru întărirea capacității de apărare a României și a flancului estic al NATO. Banii vor fi cheltuiți pe ceea ce dispune și solicită MApN”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri