Caută
Close this search box.

Victorie superbă a Viitorului, cu gol de antologie al lui Cristi Ganea

Viitorul Constanța – APOEL Nicosia 1-0 (1-0): a fost aceasta prima victorie a echipei lui Gică Hagi într-o competiție europeană, una obținută – în pofida unui rezultat aparent strâns – de o manieră categorică în meciul cu campioana Ciprului, Apoel Nicosia, din turul III preliminar al Ligii Campionilor.

Unicul gol al partidei, unul pentru manual și antologie, a fost marcat de fundașul Cristi Ganea (25 de ani, provenit de la Bistrița), în min. 75, printr-o execuție fenomenală de la cca 30 m, cu piciorul stând, din lovitură liberă, un gol aproape identic cu cel realizat cu 20 de ani în urmă de un alt fundaș, celebrul brazilian Roberto Carlos (de la Real Madrid), într-un meci Brazilia – Franța. Coincidențele sunt numeroase și ne bucură însutit, fiecare dintre ele. Ambii fundași, Roberto Carlos și Cristi Ganea au avut cam aceeași vârstă la momentul formidabilei execuții, brazilianul 24 de ani, iar românul 25. Ambii au șutat cu exteriorul piciorului stâng în colțul scurt al porții adverse, mingea primind un efect uluitor și ocolind practic ”zidurile” formate de adversari, pentru a-i lăsa pironiți pe cei doi portari (Barthez și, respectiv, Waterman de la Apoel), cam în același loc de pe linia porții. Ambii au fost unici marcatori ai echipelor lor cu ocaziile amintite. Și ar mai fi multe alte asemănări între cei doi, inclusiv, dacă vreți, talia aproape identică și deloc impunătoare: 1,69 Roberto Carlos, respectiv 1,70 Cristi Manea.

Altfel, Viitorul a dominat și a avut o posesie mai bună, inclusiv destule alte ocazii de gol, în fața unei echipe mult mai experimentate și mai mature, fostă sfert-finalistă a Ligii Campionilor.

Din păcate, în minutele de prelungire, unul din oamenii de bază ai lui Hagi, e vorba de Ţucudean a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat, el nemaiputând evolua în returul de peste o săptămână de la Nicosia. Chiat și așa însă, Viitorul are acum șanse consistente de calificare în play-off-ul Ligii Campionilor, acolo de unde locul în primăvara europeană a grupelor uneia din cele două competiții inter-cluburi este asigurat.

Mulțumindu-le jucătorilor săi pentru victorie și apreciindu-i, practic, pe toți, Gică Hagi a mai adăugat, cu mult fair-play – deși este posibil să se fi înșelat – că el ”nu a dat gol ca lui Ganea.” (foto ProSport)

Viitorul: Râmniceanu – Boli, Ţâru, M. Constantin (46 Vână), C. Ganea – Benzar, Nedelcu, Cicâldău – Chiţu (66 Fl. Coman), Ţucudean, Herea (46 D. Lopez)

APOEL: Waterman – Milanov, Merkis, Rueda, Lago – Bertoglio, Vinicius (85 Artymatas), N. Morais, Ebecilio (72 Vander) – Oar – De Camargo.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/tvr-live-video-stream-online-viitorul-apoel_368505.html#ixzz4nzmrMFrK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri