Caută
Close this search box.

Din categoria ”armele la buturele”: cumpărăm rachete și elicoptere franțuzești

În cadrul vizitei oficiale pe care preşedintele Franţei o desfăşoară în România, au fost semnate două declaraţii şi un memorandum. Una dintre declaraţii face referire la contractul semnat de Airbus Helicopters şi IAR Braşov din data de 12 aprilie 2017.

Surse oficiale au declarat că este vorba despre o extindere a contractului de la 5 la 15 ani şi implică livrarea, în 10 ani, a 50 de elicoptere, atât României cât şi pentru export.

În aprilie, Airbus Helicopters şi IAR au semnat un Acord General privind cooperarea exclusivă pentru producerea în România a elicopterului multirol H215M, un aparat de zbor greu, bimotor. Potrivit acordului, IAR va deveni contractor principal pentru orice posibilă comandă de elicoptere H215M pe care Ministerul român al Apărării o va face pentru a înlocui flota îmbătrânită.

Memorandumul privind ”Ground Based Air Defense System” pentru forţele Armate Române dintre MBDA Franţa şi Compania Naţională ROMARM prevede cumpărarea de rachete de rază scurtă şi foarte scurtă de acţiune.

 

Un răspuns

  1. Bani smulsi de la gura romanilor, absolut de pomana, doar pentru a face profit diverse companii straine care au dat spaga animalului slaninos de Sibiu, etc., Romania nu va ataca niciodata pe nimeni, iar daca va fi atacata, va fi facuta de o putere careia nu exista nicio sansa sa-i rezisti, practic va fi un fel de apocapilsa, un ” foc din cer”(cel mai probabil-pentru descurajare si blocare rapida- chiar asupra capitalei)…Romania -mai bine- strange legaturile la moxim posibil cu NATO si UE, singurele care -eventual- o pot apara… Si vom iesi si mai ieftin, chiar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri